Окото гледа Нета и предава тук! :)

80
Добави коментар
FinTaRa
FinTaRa

Singing Ringing Tree е разположено едва ли не на най-ветровития хълм на Апенините, графство Ланкашир. С нещо тази скулптура напомня на дърво, което с времето се е извило заради ветровете. Обаче, това не е просто скулптура, а подобие на орган, озвучаващ налитащите маси на невидимия въздух.

Вятърът преминава през клоновете-туби на митичното „дърво“, които завършват със специални отвори. Получаващата се музика създава уплаха, но, така или иначе, с нещо напомня смес от звуковете на флейта, свирка и още няколко такива инструмента.

Заради това, че посоката на вятъра постоянно се сменя и преминава през различни слоеве туби – скулптурата никога не „пее“ еднакви мелодии.

Тези, които вече са били на върховете Ланкашира (северо-запад от Великобритания), съветват да отидете и да погледнете на Singing Ringing Tree в обикновен (не много ветровит) ден, когато стоманения „орган“ звучи меко и преливащо, не нарушавайки идилията на природната среда и даже, като че ли се слива с нея…

Необичайната музикална скулптура – творение на Майк Тонкин (Mike Tonkin) и Анна Лю (Anna Liu) – е разположена на един от живописните хълмове (Crown Point), близко до града Бернли.

За създаването на този проект са отишли 118 000 долара и 350 тръби с различни размери от поцинкована стомана, които „пеят“ най-различни мелодии, обхващащи няколко октави.