Как да направим хороскоп на Успеха – КАРМА И СЪДБА – Статии

4
Добави коментар
mikael
mikael

Обикновено съвременният човек се счита за не­зависим от останалата природа или, по-точно ка­зано, неговото невежество по отношение на астрономическите закони достига такива размери, че той не се интересува от външния свят.

Ще забележите, че всяко нарушение на земята, вулканична дейност, заметресение или трус в мор­ските дълбочини, едва навеждат някои човеци на размисъл относно космическите сили. За разлика от тях древните са отдавали голя­мо значение на небесните явления, а науката за астралния свят или Астрологията, се е изучавала на всички нива на обучение, като се почне от местни­те основни школи и се стигне до египетските фа­култети, ревностни пазители на посвещението.

    

   

Дори днес Астрологията би могла да се счита за физиология на небесните тела, докато Астроно­мията представя само тяхната анатомия. Ако нямаме и най-малко понятие от астроло­гията, като допълнение към астрономическите поз­нания, които човек трябва да притежава сега, не бихме могли да разберем нищо от ученията на древните окултни науки за сполуката. Преди всичко нека поговорим за делението на Времето.

     

Земята прави едно пълно завъртане около ос­та си за 24 часа (закръглено), тоест всяка точка, например Париж, по време на това завъртане на Земята се свързва последователно с поредица от небесни точки. За астролога всяка една от тези сре­щи на земната точка с небесната, поражда ток, кой­то не е електрически, а астрален и има своето специфично значение.

 

      

Времето, за което Земята прави едно пълно за­въртане около себе си, се дели на 24 части и тези разделения представляват часовете.Според това дали Земята преминава от светли­ната на Слънцето към конуса на сянката, имаме часове на деня и часове на мрак или нощ, които се променят според местоположението на различни­те страни.

  

     

Накратко, завъртането на земята около себе си определя часовете.

   

   

Около Земята се върти един спътник – Луната. Луната извършва пълно завъртане за 28 дни приб­лизително. Необходими са 28 дни, като се почне от ново­лунието и се свърши пак с него. Така се получава лунният месец, възприет от много източни народи като деление на времето. Но през тези 28 дни Лу­ната сменя четири аспекта.Имаме новолуние, после първа или нараства­ща четвърт, след това пълнолуние и, накрая, пос­ледна или намаляваща четвърт.

      

Всеки един от тези аспекти трае 7 дни и състав­лява седмицата. Всеки ден от седмицата носи име­то на една от седемте планети, изучавани в Астрологията.

Например:

Понеделник е ден на ЛунатаВторник е ден на МарсСряда е ден на МеркурийЧетвъртък е ден на ЮпитерПетък е ден на ВенераСъбота е ден на СатурнНеделя е ден на Слънцето или на Бога

        Ако приемем Слънцето за център на нашата система, редът на планетите е следния, започвай­ки от най-отдалечената от слънцето: Сатурн, Юпи­тер, Марс, Земя, Венера, Меркурий, Слънце.         Но ако погледнем нещата откъм външната стра­на, сякаш Земята е център на света, редът на пла­нетите ще бъде: Сатурн, Юпитер, Марс, Слънце, Венера, Меркурий, Луна… Този ред са възприели всички книги по Астрология.

       

Ако на Луната й трябват 28 дни, за да завър­ши обиколката си около Земята, Слънцето прави своята пълна обиколка за 365 дни. По време на те­зи 365 дни Слънцето описва на небето един кръг, който се разделя на 12 сектора, всеки от тях със специфично наименование. Така са създадени два­найсетте зодиакални знаци.В съвременния календар лунните месеци са по­казани единствено чрез лунните аспекти (новолу­ние, пълнолуние и т.н.).

        

Възприетите месеци са слънчевите месеци, об­разувани от разделението на 365-те дни на перио­ди от 30 и 31 дни, като за февруари има обикновено28 дни и 29 на всеки четири години, за да се изпол­зват деленията във времето, които характеризират точно хода на Слънцето.

       

Как да намерим деня от седмицата, който управ­лява рождения ни ден?Да знаете деня от седмицата, който управлява рождената ви дата е едно от най-важните неща за определяне на съдбата.

        

Първото нещо, което трябва да си изясните, за да определите съдбата си е да разберете кой е де­нят на раждането ви.