Какво е SEO и какво не е

3
Добави коментар
vlnt
vlnt

Какво е SEO и какво не е

Публикувано на 2 апр 2010 |

Понеже напоследък се навъдиха повече SEO „експерти“ отколкото „уеб дизайнери“ и продавачи на имоти, е добре да изясним някой елементарни и основни неща. За жалост малко са хората, разбиращи реално как се прави SEO и каква може да бъде ползата от една качествена оптимизация.

SEO може да се приеме като да сготвиш една хубава манджа. Дайте на мен и на някой професионален готвач едни и същи продукти и нека да видим кой ще сготви по-добро ястие. Доколкото се познавам, моето не е ясно дали въобще ще става за ядене… Както един готвач, трябва да знае как и кога да комбинира съставките, същото е и с един SEO оптимизатор.

– SEO не е да си на първа позиция в Google! – SEO не е да докараш много трафик! – SEO не е да си добавиш сайта е 78439 директории! – SEO не е само линкове и съдържание!

SEO е да докрараш възможно най-много ТАРГЕТИРАН трафик, с възможно най-малко средства и усилия. С достатъчно голям бюджет всеки идиот може да постигне много добри резултати. Важното е да можеш да си подредиш приоритетите и да знаеш какво може да очакваш. От кое действие, каква ползва ще имаш и да прецениш дали си струва да отделяш от времето си в дадената ситуация.

Качественото SEO трябва да бъде евтино!!! От друга страна качествения SEO специалист трябва да бъде добре платен, защото ще ви спести много от малоумно изхарчените пари. Знанието и опита струват МНОГО. Добрия специалист не се занимава с глупости, той КОНСУЛТИРА. И все пак преди да говорите глупости как SEO е върха на сладоледа и става за всичко, по-добре вижте и алтернативите. От там преценете какво е нужно за текущия проект. В този ред на мисли Има ли смисъл от SEO в България?

It’s all about the money! Всичко останало за врели некипели, говорени от некадърни и некомпетентни хорица искащи да изкарат някой лев от нещо, от което не разбират. Ако съм обидил някой, абсолютно целенасочено е било, целта ми е да накарам някои хора да се замислят. Думите в кавички в първия абзац изразяват нескритото ми презрение.