Филмът „The imaginarium of doctor Parnassus”2010 |

3
Добави коментар
AVAart
AVAart

(Анализ)

„Имаджинериумът на доктор Пърнасъс” е доста нашумял филм, който оглавява торентите през месец март в България 2010 година. Научих за него от един познат, който ходил на премиерата му по кината и той въобще не беше очарован. Определи филма като много безсмислен и скучен, а хората, които останали будни се изнизвали от кино салоните… Заинтересована, обаче от няколко описания на сцени о т филма реших да го изгледам.

Хората, запознати с илюминати и тяхната пропаганда могат да разберат на къде бия само с един поглед на обложката на филма.

Така, първото нещо, което ни се набива на очите е шахматният мотив…

Шахматният под се използва от масонски ложи в ритуалите им, като така наречените, заешки дупки или преминаване в различни измерения. Този под може да бъде видян във всяка реклама, музикален клип, филм и прочее, накратко символите им са НАВСЯКЪДЕ.

Върху шахматния под е поставено огледало, чрез което дори във филма се преминава в други измерения, в случая във въображението на доктор Пърнасъс. За такива цели се използва и от илюминати и масони.

Под огледалото виждаме черна пирамида, също доста разпространен символ, с който ни се показва, че илюминати доминират и са просветени със знания, а ние не. Сигурно ще кажете, че пирамидата в случая изобщо не е свързана с илюминати. Не всяка пирамида е свързана с тях, разбира се. Но спокойно мога да ви оборя само ако преместите погледа си между актьорите най – отгоре в интересната композиция… Да, вече съвсем спокойно и ясно виждаме подписа на илюминати, който крещи „Не, няма случайности всичко, което виждате е сложено с умисъл”

Пирамидата с окото е много известен символ, той е върху едно доларовата банкнота, във всеки клип и филм, за който се сетите. Символизира това, че могат да виждат всичко и всеки по всяко време, навсякъде, че контролират всичко. Те са на върха на Пирамидата, защото са просветени, те знаят неща, за които ти дори не подозираш, а ние научаваме парче по парче…..

Друго нещо, което ми прави впечатление е хоризонта. От страната на Дявола – човекът от дясно, облеченият в черно хоризонта е по – високо, от колкото от дясната страна, където стои доктор Пърнасъс, сключилият с дявола сделка. Напомня ли ви това на нещо?

Специално на мен ми напомня на всеизвестната картина на Леонардо да Винчи – „Джукондата” или портретът на  Мона Лиза.

Какво означава това? Всъщност не мога да дам точно определение, но знам, че се предполага,  според някои,  че Леонардо е искал да изобрази разликите между половете, защото лявата половина се смята за половината на жената, на мисълта, а дясната на мъжа, на действието. Но не мога да бъда категорична…

Ще продължа по – нататък във филма.

Още в първите сцени от филма декорът на сцената, на която се извършва представлението прави впечатление с  пирамидата с окото в центъра на горната част. По колоните също има заинтригуващи картинки с хора, оплетени от змии или змии, излизащи от гърлото на  някакво същество, напомнящо Шива, свила се змия с човешка глава, животно с рога и прочее….

Шоуто открива момче облечено като Хермес, вестителят на боговете от гръцката митология съдя това по крилете на глезените му. Съвпадение?

Трябва да обърнем внимание и на момичето, което е облечено в бяло. Символ на невинност. Девиците се обличат в бяло….

Д- р Пърнасъс е безсмъртен, защото е сключил сделка с Дявола, виждаме го като стар пияница. В една от сцените той си гледа на карти таро.

Най – известните карти таро са творение на Алиестер Кроули , известен сатанист и автор на „Книгата на Закона”, нарича себе си „Звярът 666”. Потърсете повече информация в интернет….

Още на 25та минута от филма ни се разкрива още една персона Хийт Леджър.

Хийт Леджър е актьор известен с филми като „10 неща, които мразя в теб”, „Като рицарите”, „Новият Казанова”…. Това е последният му филм. Още по време на снимките е намерен мъртъв в стаята си от свръх доза, по официални данни, разбира се.

Каква всъщност е истинската причина за смъртта му? Не случайно повечето „звезди” намират края си или в психиатрична клиника, или със смърт от свръх доза. Линк за повече информация.

Още във филма личи, че смъртта му е предопределена.

Намират го обесен под мост над река, а на челото му са пирамида и други, непознати за мен символи, облечен в бяло…, когато го спасяват той изплюва някаква свирка и я прибира в джоба си.

Когато започва да участва в шоуто слага и бяла масонска маска, която се използва по време на ритуалите им. Можете да видите подобен ритуал в „Широко затворени очи” с Том Круз и Никол Кидман.

Хийт Леджър решава да промени декора, за да имат повече успехи и за наша изненада от скучен декорът се превръща в добре обмислена масонска композиция.

Шахматният мотив е очебиен, подобен декор можете да видите и на представленията на Риана и други музикални изпълнители.

Невинната, облечена в бяло девойка сега виждаме като Ева от библията.

Гола, реши косата си, а над нея стои ябълката, „забранения плод”, срещу нея лежи в куп от ябълки момчето, облечено като дебела жена. От доста време се опитва да се засади в съзнанието на хората, че е нормално да бъдеш гей, не случайно Барак Обама узакони браковете между хомосексуални двойки.

Основна цел на илюминати за Нов Световен Ред е намаляване на човечеството с 50%, няма хетеросексуални връзки – няма деца т.е., няма поколение, няма популация… В някои страни има детски анимационни филми, които учат децата, че да си гей е нормално и ти е дадено от природата, там това е сериозен проблем. Можете ли да се сетите за един сериал или филм, в който няма хомосексуалист? Сексът и градът?…………

Хийт Леджър свири някаква мелодия с флейтата си и на мен ми прилича на хипнотизиращата мелодия на Пан от гръцката митология, но това са си мои предположения.

Черна пирамида, черна река, по която се носи лодката на анубис……  Цялата картина е символична. Първо мотива за дуалността. Дуалността е подземен свят в египетската митология, където слънцето заедно с Озирис и душите на мъртвите тръгват към времето на нощта

Озирис е воден от кучето Сириус на Анубис,  с душите на смъртта вземат лодката или Заешката дупка към подземния свят. За постигането на Дуалност мъртвите души трябва да

жертват 42 принципа на богинята Маат за да могат да възкръснат с идването на утрото.

Дяволът се явява в истинската си форма на змия и през цялото време във филма раздава ябълки на жени. Съвпадение?!?

И след като девицата преспива с главния герой в лодката на анубис я виждаме вече като жената в червено, изкусителката. Гривната от крака и се отваря, невинното изчезва. Разбива огледала на парченца, често използван от илюминати метод за хипноза, разсейване на вниманието.

След това тя танцува с дявола и той я хвърля в огненото огледало, което води към пъкъла.

За сега толкова от този филм, няма да рискувам дави до скучая, но просто научите ли основите върху, които градят цялата си илюзия ще излезе от състоянието, в което се намирате – в хипноза. Отворете очите си и оставете мозъка ви да работи не го оставяйте на „автопилот”.  Доказано е, че гледането на телевизия парализира тялото, дясната половина на мозъка, а оставя лявата да работи на много ниски честоти като при съня. Събудете се, а първият симптом на събуждане е изключването на телевизора. Успех!!!

P.S. Информацията, която ви предлагам е на базата на мой наблюдения, не смея да твърдя, че нещата са ми кристално ясни, но все от някъде трябва да се почне. Ще ви бъда благодарна ако допълвате и предоставяте повече информация по въпроса.