Странични ефекти от мастурбацията

4
Добави коментар
Lukanov
Lukanov

Странични ефекти от мастурбацията

Нека първо уточним отново, че мастурбацията е напълно естествена част от нормалния сексуален живот независимо дали сте мъж или жена. Тя няма да ви докара слепота (както твърди една заплаха, която някога родителите са отправяли към тийнейджърите преди години), нито ще ви направи импотентни. Но също така мастурбацията няма никакво отношение към увеличаване големината на пениса. Бъдете наясно и с това.
Независимо от това, мастурбацията има някои странични ефекти, които не са болка за умиране, но трябва да ги имате предвид.

 Първо, ако мастурбирате често без лубрикант, може да се получи протриване, което да бъде болезнено. Решението е просто – независимо дали сте жена или мъж, винаги използвайте лубрикант, когато мастурбирате. Предимство и за удоволствието, и за кожата на най-деликатните ви органи. 

 Второ, мастурбирането преди среща с желания човек, може да има положителен ефект, но трябва да сте наясно вие от кой тип хора сте. Има много мъже, не само тийнейджъри, които се възбуждат прекалено бързо в присъствието на желана жена и се случва да свършат преждевременно, понякога дори преди да е започнал половия акт. Съвсем правилно е поведението на този тип мъже да мастурбират преди среща, за да намалят сексуалното напрежение, да съумеят да се държат нормално, да не се замъглява разума им от желание, когато си говорят на общи теми и флиртуват с жените. Но понякога се случва тази превенция на преждевременната сексуална възбуда да изиграе лоша шега и мъжът да не успее да се възбуди или да стигне до еякулация по време на същинския полов акт. За да имате удовлетворяващ сексуален живот е много важно да експериментирате, за да разберете от кой тип мъже сте. Не се сравнявайте с другите. Всеки е различен. Важно е вашият сексуален живот да е чудесен, нали? 

Трето, мастурбацията, точно както алкохолът, цигарите, наркотиците … може да доведе до пристрастяване. За да разберете дали имате признаци на пристрастяване, задайте си следните въпроси:
– Смятате ли, че се самозадоволявате по навик, без дори да сте сексуално провокиран?
– Смятате ли, че мастурбацията по някакъв начин е пречка на нормалния ви сексуален живот – предпочитате ли да си ударите една чикия, вместо да правите нормален секс?
– Случва ли ви се да бързате да се приберете у дома, вместо да се видите с приятели след работа (или училище), защото бързате да се отдадете на самозадоволяване?
Ако отговорите с „Да“ на трите или дори на един от трите въпроса, съветваме ви да се консултирате със сексолог. Не забравяйте, че сексът е преди всичко удоволствие на съпричастност и взаимно желание между двама души. И е важно да допринася за доброто ви здраве, а не за развиване на обсесии.

12.04.2010 г.

Коментирай Странични ефекти от мастурбацията

Коментари за Странични ефекти от мастурбацията