Косопад

4
Добави коментар
villy89
villy89

Косопада е много сериозен проблем, защото може да доведе до плешивост. От древни времена, мъже и жени се борят с този проблем. Няма определена възраст за косопада.
Многобройни са причините за това неприятно нещо. Наследствеността е един от най-големите причинители на косопада и плешивостта. Освен семейната история, някои други фактори също допринасят за загубата на коса.

Причините:
Наследственост
Тя е една от основните причини за падането на косата. В такава ситуация, трябва да се грижите за косата си от много ранен етап от живота си.

Раждане
Бременността е свещен период от живота на всяка жена. По време на бременността, косата на жената започва да расте бързо и да изглежда чудесно. След като роди нещата се влошават за нейната коса. В рамките на два до три месеца след раждането започва проблема. Следователно раждането се счита за една от честите причини за падането на косата. Тук виновникът за това са хормоните.

Коремни заболявания
Обикновено след възстановяване от коремен тиф, мъжете или жените имат проблеми с косата си. За което се изисква лечение.

Диета
Диетата силно засяга растежа на косата. Протеинът прави косата здрава. Ако сте приели по-малко протеини в диетата си, това ще доведе до загуба на блясък и падането на косата ви. Включете повече храни богати на протеини и се отървете от този проблем.

Лекарства
Понякога от реакцията на наркотиците може да ви се случи и това.  Медикаменти, които се използват за лечение на артрит, акне, сърдечни заболявания, рак и т.н., могат да доведат до косопад. Дори жените, които използват противозачатъчни хапчета са изправени пред подобни проблеми.

Пърхот
Пърхотът е другата причина за косопада. Трябва да се внимава с пърхота и да се справите с него.

Съвети за предотвратяване на косопада: * Не си мийте косата с гореща вода.
* Не ползвайте шампоан повече от три пъти седмично.
* Сресвайте косата си по посока на  косъма.

* Веднъж седмично използвайте подхранваща маска, като за предпочитане е тя да бъде от натурални масла. И в продължение на 10 до 15 минути правете масаж на скалпа.

< Предишна

 

Следваща >