Бойко: 2000 евро пенсии, щом стабилизираме държавата 14 6435

4
Добави коментар
dimitar.b
dimitar.b

Бойко: 2000 евро пенсии, щом стабилизираме държавата

17.04.2010 16:20 | България

„И аз искам да ги вдигнем детските надбавки и всички лекарства да са безплатни! Искам и пенсиите у нас да са по 2000 евро, а в бюджетната сфера да вземат заплати по 6-7 хиляди лева! Но това може да стане, когато се стабилизира държавата!“, заяви вчера министър-председателят Бойко Борисов, помолен от репортери да коментира протестите на родители заради забавянето в изплащането на помощите за деца и исканията им за увеличение на надбавките.

„Когато се изловят крадците, когато се даде възможност това, което се събира като приходи да не изтича, тогава могат да се вдигнат и надбавките“, допълни още Борисов.

Пловдив бе един от деветте български града, редом с Русе, Варна, Разград, Търговище, Ямбол, Шумен, Монтана и Димитровград, в които родители протестираха срещу неадекватната според тях политика на правителството в сферата на социалното подпомагане. Майки и бащи настояваха за отпадане на подоходния критерий при получаване на детските добавки, за фиксирана дата при превеждането на парите и за увеличението от 35 на 50 лева на месечните помощи.

„За Данчо Лечков мога да кажа, че Господ на едно място дава, а на друго взема! Знаете, че Лечков беше уникален в действия на терена като футболист, такъв е бил и си остана и в своите изказвания! Но нека по неговия случай да оставим прокуратурата да си свърши работата!“, каза Борисов по повод обвиненията срещу сливенския кмет.

 

 

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти