Красива коркова поставка за масата

27
Добави коментар
lucynda
lucynda

Красива коркова поставка за масата

19.04.2010 г.

Ето още един проект за почитателите на аксесоарите от корк. Той не изисква голям брой коркови тапи, затова вероятно за Вас няма да е трудно да намерите необходимите материали. С негова помощ можете да си направите ефектна коркова поставка за масата, като я оформите по свой вкус и желание.

Необходими материали:

* коркови тапи от вино (с еднаква височина) – тук са използвани 31 тапи * 1.5 м. панделка с ширина 2 см., в желания цвят * пистолет за топъл силикон * ножици * фина шкурка * остър кухненски нож * дъска за рязане

Инструкции:

1. Срежете всяка коркова тапа надве хоризонтално с остър нож. Целта е да получите няколко парчета с еднаква височина.

2. Обработете отрязаните краища с фина шкурка, за да ги изгладите.

3. Подредете парчетата корк в желаната форма.

4. Обърнете всички парчета от коркови тапи и започнете да ги залепвате едно към друго с помощта на силикона, като започнете от средата на бъдещата поставка. За целта е достатъчно да поставите една тънка линия от лепилото по цялата странична част.

5. Продължете със залепването и на останалите парчета, докато направите цялата поставка за масата.

6. Започнете да залепвате панделката по цялата периферия на така получения аксесоар, като поставяте по малко силикон в процепите между корковите парчета и следвате извивките. Работете внимателно, като изчаквате парчето панделка във всяка извивка да залепне, преди да нанесете силикон върху следващата.

7. Подрежете края на панделката, когато сте готови. Залепете я към цепнатината и оставете силикона да стегне добре.

Източник: CraftyNest.com
Посещения: 2431