Енергията на очите и връзката им с небесните тела – КАРМА И СЪДБА – Статии

3
Добави коментар
mikael
mikael

Древните са смятали, че очите са „прозорец“ и огледало на душата, показател за емоционалното състояние. Ето защо се е смятало, че на умния човек очите са „умни“, на здравия – „красиви“, а на злия – „страшни“.

Различаваме още спокойни, сънени, безизразни и пр. очи

Звездите също са наричани „прозорци на небето“. Очевидно, по аналогия, очите са сравнявани със звезди. Освен двете видими, има още едно скрито – трето око, разположено между веждите, така поне са допускали индийските астролози (днес науката е на път да го докаже). Не случайно Пушкин пише за красивата царска дъщеря: „А на челото звезда гори…“

Астролозите предполагат, че дясното око при мъжете се управлява от Слънцето, а лявото – от Луната, при жените – обратно.

Неголямата зеница е характерна за сдържани, обикновено благоразумни хора. Такива очи често имат възрастните мъже. Зеницата се свива с увеличаването на възрастта – повишава се тонуса на парасимпатическата нервна система.

Широката зеница свидетелства за човек с бърза реакция, импулсивен и по всяка вероятност – раздразнителен. Подобни очи притежават предимно младите жени и деца. След климакса при жените зеницата също се стеснява.

Нашият организъм не само получава енергия, но и сам излъчва. Информационната енергия от външната среда преимуществено приемаме чрез очите. Освен това очите – сияещи, лъчезарни, хипнотизиращи, отдават част от енергията към външния свят, към човека отсреща.

Големи очи –  следва да се отчитат причините, предизвикващи ненормално увеличение на очите. Големината им зависи и от емоционалното състояние. Но очите се увеличават и поради болерт. Например „напиращите“ да излизат от орбитата си очи са признак, че нещо не е наред с щитовидната жлеза.

Нормално очите реагират на смеха, те леко се привсиват. При болест тази реакция е нарушена.

„Мътните“ очи говорят за преумора или заболяване, но могат да се дължат и на първична интоксикация (алкохол, никотин, наркотици и др. отрови, в това число и производствени).

Впечатлителните личности, тези, които обичат музиката, живопистта, книгите, имат големи мечтателни очи .

Такива хора са склонни към преувеличение, често в свой ущърб. Мъжете са обидчиви, а жените -сълзливи.

Хората с малки очи нерядко са упорити и самодоволни, затворени в себе си и отмъстителни. Не трябва да се забравя обаче, че няма правило без изключение. Необходимо е да се отчитат наследствените черти на лицето, националността.

Възможно е намалението на очите да е резултат на наднормено тегло, когато се ускорява отлагането на мастната тъкан на лицето и бузите „бухват“. В замяна на пълнотата си тези хора са добродушни и миролюбиви, притежават чувство за хумор.