MEBELEXPERT – информация за модерните и комфортни мебели, използвани материали, механизми и аксесоари, за мебели в кухня,…

4
Добави коментар
mebelexpert
mebelexpert

Проектиране на кухни и кухненско обзавеждане.

Преди да закупите или да поръчaте по проект вашето обзавеждане за кухня, вие трябва да сте наясно как желаните от вас кухненски шкафове и техника ще се разположат в разполагаемото от вас място. За целта се изготвя прецизен план – разпределение. Съветваме това да стане от
проектант консултант, за да спестите време, нерви и средства.

За постигането на прецизно кухненско проектиране и с цел да се избегнат проблемни моменти при изработката и монтажа на кухнята, е необходимо да се обърне завишено внимание на: нивото на пода, ъглите на помещението (дали са прави или сключват ъгъл различен от 90 градуса), вертикалите на стените и сходимостта на пода с други налични нива.

Изгответе си списъл с желаните от вас кухненски уреди.
Запознайте с предлаганите от нас кухненски уреди

Запознайте се с възможностите за изработка и предлагане на различни типове кухненски модули.
За да се започне реалното проектиране на кухнята трябва да се реши кое е най-удачното кухненско решение като вид ( форма ) на кухнята. Вариантите са: права, ъглова, П-образана, двуредова, островна и полуостровна кухня. Това решение трябва да се съобрази с ред фактори: геометрия на помещението, налично разстояние, ергономия на зоните, позиция на изводите за вода, канал и електро инсталация.

След като са уточнени всички тези основни моменти при проектиране на кухни и кухненско обзавеждане, следва творческия процес по пресъздаване на проект, който да отговаря на вашите виждания, нужди и желания.

За оформяне на кухнята, като едно модерно и комфортно кътче, изпълнено с нужните удобства се грижат множеството различни кухненски механизми и аксесоари. За да сте сигурни кое от тези решения, би било удачно за прилагане във вашата кухня, се запознайте по-подробно с техните особености или се консултирайте с проектант – консултант.