Dior есен-зима 2014/2015

1
Добави коментар
ele0nora
ele0nora

Както пише през 1953 година самият Кристиан Диор, висшата мода трябва да остане жива и да се адаптира към нуждите и към живота на всяка съвременна жена. И още на първото си шоу на 12 февруари 1947 година той представя своите елегантни, женствени, изящни и уникални творения.

Съвременните модели на Dior продължават да са изключителни във всеки детайл. Днес колекциите на световноизвестната модна къща са дело на талантливия дизайнер и творчески директор на Dior – Раф Симънс. В моделите не само са използвани творчески мотиви на известни художници, но представляват и безспорно доказателство за способността на Симънс да работи с платовете, формите и детайлите.

Бижутата с марка Dior са със старинен или футуристичен стил, в разнообразни комбинации от стилове и цветове, но винаги преодоляват границите на времето. Ултра женствените обувки са със стилизирани елементи – класически и в същото време съвременни, основно в черно, електриково синьо, ярко червено и лимонено жълто. Черното е в комбинирация с тюркоазено, оранжево, бледо розово и фуксия.

Широки палта и панталони в пастелни цветове, бяло с флорални щампи, наситено червено, тъмно зелено и синьо са характерните цветове за дрехите на Dior Haute Couture есен-зима 2014/2015. Бяло, черно, синьо и флорални щампи са основните цветове на магическата колекция за висша мода Dior есен-зима 2014/2015, която е вдъхновена от „модата в миналото“, тъй като бъдещето се основава на миналото. Новата колекция на Dior е стилна, женствена, елегантна и много красива. Тя привлича вниманието с ярките си  цветове – жълто, зелено, фуксия, червено, синьо, розово, бордо, черно и бяло. Дизайнерът залага на симетрията, класиката и на ярките цветове.

Този път Симънс не отделя толкова внимание на количеството, колкото на качеството. Той отделя специално вниманиеа всеки детайл, на материалите и на техниките на работа. Декорациите по дрехите са атрактивни, но са сведени до минимум. Неповторимата изработка на дрехите от кадифе, коприна и кожа, е обогатена с бродерии, кристали и метални нишки, и привлича погледите на всички ценители на красотата и на модата. Елегантните рокли и поли са подходящи за работещата жена – удобна и подходяща за почти всеки повод. Вечерното облекло на Dior e с характерните елегантни линии, с флорални мотиви и дантели.