Арабски грим – Фото урок – Стъпка по стъпка

2
Добави коментар

 Как да се превърнете в загадъчна и тайнствена жена, с помощта на изкуството на източния макияж?
Лесно! В няколко прости стъпки:

1.Изборът на цветове

В източния макияж може да използвате, както матови сенки за очи, така и перлени, но за предпочитане е да изберете блестящи и седефени, защото те придават на погледа неустоима загадъчност и привлекателност. Брокат и кристали в най-различни цветове и нюанси са голямата страст на всички арабски дами – те ги използват не само в макияжа, но и в облеклото и прическите си.
За да изберете цвета на макияжа си в източен стил, трябва да вземете предвид естествения цвят на очите си. Ако те са кафеви, то тогава за Вас ще бъдат подходящи сенки в сини, оранжево-кафеви, червеникаво-розови или тюркоазено-зелени тонове.
Ако имате сини или зелени очи, то за вас е удачен изборът на златисти, сребристи, лилави или розови нюанси.
Не забравяйте, че тези цветове могат да се използват самостоятелно или в комбинация, но винаги в съчетание с черна очна линия.

2. Подготовка на лицето

Няма макияж, който може да бъде направен без тази процедура. Преди всичко, най-вероятно вече добре знаете как да нанесете тоналния си крем и пудрата, затова няма да обясняваме подробно тази стъпка.
Що се касае до ружа, то в източния (арабски) макияж се използват, по правило, тонове в приглушени цветове, затова ви съветваме да изберете руж, който е няколко тона по-тъмен от естествения ви загар.

3. Веждите

Заедно с ярко подчертаните очи, в арабския макияж трябва да бъде направен акцент и на веждите. Те могат да са тънки или дебели, но линията им задължително трябва да бъде добре изразена и подчертана, защото точно в това се крие тайната на източния загадъчно-привлекателен вид. За целта използвайте подходящ молив или тъмнокафеви матови сенки – нанесете ги с подходяща четка.

4. Очи

Сенките за очи се нанасят с широка четка по цялата повърхност на горния клепач до самите вежди. Очите ви ще се обгърнат в още по-голяма загадъчност, ако използвате няколко цвята сенки.
Задължителният акцент в арабския макияж е черната очна линия. Съветваме ви да изберете течна очна линия, а не молив, защото изразителността и наситеността е значително по-голяма. С помощта на избрания продукт, придайте на очите си бадемовидно издължена форма, като подчертаете и горния и долния клепач.
Заключителният щрих е спиралата за мигли, Горните ресници трябва да бъдат добре извити и обемни, поради това нанесете от туша няколко слоя, а долните мигли украсете само с един слой.

5. Устни

В арабския макияж акцентът е в горната половина на лицето, поради това червилото трябва да бъде в нежни и меки тонове.

И така, ще ви покажем макияж, подходящ, както за тъмнооки, така и за светлооки дами:

Нанасяме перлени сенки в цвят слонова кост  по целия клепач – от вътрешния ъгъл до веждите.

Слагаме наситено розово-виолетови сенки – от външния ъгъл до гънката на горния клепач, като линията на дъгата, трябва да свършва малко преди вътрешния ъгъл на окото.

Очертаваме долния и горния клепач с черна очна линия.

С помощта на подходяща четка покриваме горния край на дъгата, която оформихме с розовите сенки с кафеникаво-златист ситен брокат.

Във външния ъгъл на горния клепач правим сянка с тъмно кафеви перлени сенки.

Подчертаваме контура на окото, като очертаваме зоната под долния клепач със светли матови сенки.

С мазен молив (каял) очертаваме вътрешната част на долния клепач. Изборът на цвят трябва да бъде или тъмно-кафяво или черно.

Очертаваме линията под долния клепач със златист или бронзов ситен брокат на прах.

Подчертаваме горните мигли със спирала за удължаване и обем, като се стараем да не ги слепваме една за друга.

Слагаме спирала и на долните мигли, след което отново повтаряме акцента с тъмно-кафевите сенки във външния ъгъл на горния клепач.