Рецепта за вечен живот

168
Добави коментар
bedrovivan
bedrovivan

Рецепта за вечен живот

Публикувано от Ivan Bedrov на 12 май 2010 в категория някои мисли | 31 коментарa

Държавата ви дразни, нали? Не сте само вие. Сигурно много пъти ви се е искало да я закриете. Най-добре е това да стане законно. Но има една малка пречка.

За да имате властта да закриете държавата, вие първо трябва да управлявате държавата. За добро или за лошо, това става само с избори. Трябва да ги спечелите и да действате. Това обаче е по-лесната част от задачата.

После решавате, че е дошъл моментът да закриете държавата. Имате дори готов законопроект за това. Лошото в случая е, че законопроектите стават публични в момента, в който са официално внесени в парламента. После процедурата изисква първо четене, второ четене, комисии, пленарна зала… Досадна история. И отнема време. В това време все някой ще разбере, че искате да закриете държавата и ще започне да вдига шум. Може да организира хора около себе си. Да протестира. Да ви попречи дори. Тук задачата става по-сложна.

Но има решение и на този проблем. Правете като днешното правителство: Ще вдигаме пенсионната възраст – Няма да вдигаме пенсионната възраст; Ще пращаме фискалния резерв в търговски банки – Няма да го пипаме; Ще го харчим – Ще го пазим като зениците на очите си; Ще вдигаме ДДС – Не им позволих да вдигнат ДДС; Ще строим Втора атомна – Няма да им приемем офертата; Ще им развалим договорите – Ще купуваме хеликоптери…

След всичко това публиката започва да става все по-хладнокръвна. Все по-малко хора обръщат внимание на изговореното. Защото знаят, че то е просто изговорено. Ще дойде момент, когато публиката ще бъде сериозно уморена и отегчена. И няма да обръща внимание на нищо. Абсолютно на нищо. Тогава е дошъл вашият час. Пишете си законопроекта, внасяте си го, приемате си го и закривате държавата. Никой няма да забележи дори.