Лазерна Епилация

14
Добави коментар
imarh
imarh

Методът Лазерната епилация става популярен след средата на 1990-те и в момента е един от най-разпространените и безболезнени методи за премахване на нежеланото окосмяване.

Начин на действие

Основният принцип при лазерна епилация е селективна фототермолиза. Използва се своиството на светлина да се абсорбира от по-тъмни обекти. Тази светлина се преобразува в топлина и нанася локализирани щети върху корените на косъма (тъмните пигменти на космените фоликули) като останалата тъкан остава незасегната. За целта се използват лазери, които излъчват светлина с определена дължина на вълната. Желатаелно е да се информирате с какъв уред ще ви подлагат на тази процедура и точно каква е дължината на използваните вълни. За пример до скоро най-разпространените уреди използваха рубинови лазери с дължина на вълната 694 нанометъра. Този тип лазери вече все по-рядко се използват, защото не са подходящи за всички видове пигментация на кожата и причиняват различни странични ефекти.

Преди процедурата
Много е важно преди подлагането на подобен вид епилация е да се консултирате със специалист. Опасностите са главно при хората с тъмна кожа и тези с много светло окосмяване. Избягваите да се подлагате на слънчева светлина преди епилацията.

След процедурата
Препоръчваме Ви да използвате кремове с хидратиращи, успокояващи и туширащи червенината свойства в часовете непосредствено след процедурата. Излагането на слънце и посещението на солариум са опасни за вас и Ви съветваме да ги избагвате. Ако по време на процедурите времето е слънчево Ви съветваме да покривате третираните места или поне да изполвате слънцезащитен крем.