Кола маска

7
Добави коментар
imarh
imarh

Един от начините за премахване на неприятното окосмение е с кола маска. Това е, може би, един от по-болезнените начини, но не е скъп и резулатът е по-траен.

Кола маска може да се прави на почти всяка част от тялото: лице, ръце, гърди, корем, крака и интимни части. Обикновено болезнено е там където кожата е нежна. За да не боли толкова може да се нанесе малко гел с лидокаин преди процедурата. Косъмчетата излизат лесно с топла кола маска, която се предлага в почти всеки козметичен салон. Ако ходите за първи път се оставете в ръцете на опитен козметик вместо да разчитате на приятелка.
Друг вариант са лентичките с кола, продават се в аптеките. Има за различни видове кожа. С тях успешно може да премахнете косъмчетата по крака, ръце , гърди, корем, но ако нямате много опит по-добре не експериментирайте с обезкосмяването на местата с по-нежна кожа. Може да накъсате косъмчетата или да си направите ранички.

Как действа колата маска?
Косъмчетата растат на три етапа. По време на пърият етап в космения фоликул се оформя коренът на косъма и той започва да расте. През втората фаза косъмът прониква през кожата. След време косъмът пада сам и тогава започва третият етап, когато фоликулът е празен и ще израсте ново косъмче. Точно поради тази причина не може да има вечно обезкосмяване, но пък при редовни процедури косъмчетата осезаемо намаляват. Кола маска изкоренява косъма и на него са му необходими седмици, за да израсте наново.

Странични ефекти
Понякога, ако колата маска е много гореща, може да се получи леко изгаряне на кожата, особено на нежните места. Друг неприятен момент е , че могат да се получат подкожни косми. Това се случва, кокато косъмчето не може да пробие дермата и остава под нея. С този проблем може да се справите използвайки някой ексфолиращ продукт. Понякога след кола маска може да се появи радразнение на кожата, затова не е препоръчително след процедурата да се използват дезодоранти/агресивни сапуни. Ако случайно се изцапате с кола маска и е останала по кожата, най-лесният начин да се отстрани е с бебешко олио/зехтин. Препоръчително е малко преди/по време на менструация момичетата да не се подлагат на процедурата.