5 техники за концентрация

6
Добави коментар

Едно от най-добрите качества, които може да развие човек, за да си осигури успех, е да се концентрира за дълъг период от време. Научете се да се концентрирате и за вас повече няма да
има трудни неща.

– За да повишиш концентрацията си и способността да се фокусираш, брой стъпките си, когато ходиш. Това е особено силна техника. Докато вдишваш дълбоко направи 6 крачки, задръж въздуха за още 6 крачки и издишай на следващите 6. Ако 6 стъпки са прекалено много за дишането ти, прави го така че да се чувстваш добре. Ще се почувстваш буден, освежен, вътрешно спокоен и съсредоточен след това упражнение. Толкова много хора си позволяват мислите им да са изпълнени с ментално дърдорене. Всички добри изпълнители оценяват силата на тихия, бистър ум, който се концентрира силно върху всички важни неща.

– Двеминутното съзнание е отлично упражнение за развитие на концентрацията. Просто се загледай в малката стрелка на ръчния часовник за две минути без да мислиш за нищо друго
през това време. В началото мислите ти ще се лутат, но след 21 дни упражнения, съзнанието ти няма да се колебае в рутината.

– За да подобриш концентрацията си, прочети абзац от книга, която никога не си отварял. После се опитай да го рецитираш по памет. Прави това всеки ден по 5 минути и се наслаждавай на резултатите, които ще получиш след около месец.

– Научи се, да се разхождаш половин час след вечеря. Разходка сред природата е най–подходяща. Може би ходенето е най-естественото упражнение. И докато се разхождаш не
мисли за работа, сметки или предизвикателствата, с които ще се сблъскаш – това ще неутрализира ползата от разходката. Просто се наслаждавай. Обърни внимание на изобилието, което те заобикаля. Остави сетивата си да черпят от красотата на природата и свежестта на въздуха. Много хора, които са израснали рано са си създали навика да се разхождат ежедневно.

– Научи силата на дишането и неговата връзка с източника ти на енергия. Съзнанието е тясно свързано с дишането. Например, когато си развълнуван дишането ти става бързо и плитко. Когато си отпуснат и концентриран, дишането ти е дълбоко и спокойно. Като дишаш дълбоко, от корема, ще развиеш спокоен, ясен маниер, който ще остане и в най-трудните ситуации. Запомни правилото на източните планинци: “да дишаш правилно означава да живееш правилно”.