Как да изберем подходяща прическа според ръста и фигурата си

1
Добави коментар

Стилистите смятат, че прическата трябва да се избира според фигурата и ръста. Най-важното правило е да има хармония и ако искате да сте значително по-привлекателна, огледайте се пред огледалото и експериментирайте 😉
Ето някои прости правила за подбора на прическа, с помощта на които значително можете да увеличите сексапила и красотата си.
Да започнем с това, че модерните днес свръхкъси подстрижки отиват не на всички дами, а само на слабичките, дребни, буквално крехки красавици от типа на Уинона Райдър, Одри Тоту, Натали Портман… 

 За високите жени, късите подстрижки са нежелателни – създават усещане за дисхармония – главата изглежда прекалено малка.
На жените, които са не просто високи, а много високи, с ръст на модел им отиват подстрижки с дължина до раменете или малко по-дълги, но не и коси с дължина до кръста, защото те още повече издължават силуета.

От изложеното по-горе може да се заключи, че много дългите коси отиват на ниските дами, но специалистите твърдят, че това съвсем не е така.Според тяхното мнение с дълги и свободно пуснати коси, дребните жени изглеждат съвсем по детски и не са взимани насериозно. Този ефект няма да е налице, ако дамите се подстрижат в стил „боб“ – елегантна, съблазнителна и не много къса прическа, която деликатно открива шията и в същото време няма вида „приличаш на момче“.

Съвсем гладките коси подчертават линиите на тялото и лицето и ако считате, че те не са съвсем правилни, по -добре не се спирайте на такава прическа.
На пълните дами или на тези с асиметрични черти на лицето, много повече им отиват дългите вълнисти или къдреви коси, които балансират пропорциите на фигурата и лицето.

Както можете и сами да се досетите, момичетата, които не могат да се похвалят с женствена фигура не трябва да се подстригват късо, тъй като тези прически ще придадат на облика им типично мъжки черти. За тях е добър вариант – подстрижката с дължина малко под брадичката или стъпаловидно подстригани дълги коси.

Гордеете се с големината на бюста си и нямате нищо против да подчертаете красотата му? Даже и в този случай не се препоръчват гладките прави или къси прически, които откриват шията и деколтето напълно. В тези случаи големите гърди изглеждат хипер неестествено. Защо да подчертавате нещо, което и без това е очевидно? Много по-секси ще бъде, ако се спрете на спуснати, леко вълнисти коси със средна дължина.

Тези съвети не заменят традиционния подход при избор на прическата според структурата на косата и овала на лицето. Не изключвайте и индивидуалните фактори, които можете да обсъдите със специалистите в салона за красота: например, колко време и средства ще са ви нужни на месец, за да поддържате фризурата си в идеален вид и какви грижи трябва да полагате за косата си ежедневно. Като цяло, експериментът със смяната на прическата трябва да бъде предшестван от сериозна подготовка.