Домашен любимец според зодиакалния знак

1
Добави коментар

Дори да сте от хората, които казват, че не вярват в зодии, признайте, че все някога сте проявявали интерес към своя хороскоп. Е, значи може би все пак има нещо. Ако се допитваме до астрологията относно здравето, любовта и късмета си, тогава защо да не го направим и за съществата, с които съжителстваме, с които делим радостите и болките на ежедневието. Да, става дума точно за домашните любимци.

Много психолози тяърдят, че действително характера на човека е пряко свързан с отношението му към животните. Така например, мъжете с лаещ домашен любимец се отличават със силна индивидуалност и обожават личната си свобода.

Жените с куче пък, са авантюристки по душа, но предани на човека, когото обичат.
Любителите на котките притежават огромно любопитство. Те ценят много гъвкавите отношения и умеят да се изплъзват от всяка ситуация. Студени, контролиращи се перфектно и често непоследователни. Ако успеят да се възползват от присъщата си любознателност, господата стопани на котки стават добри учени и откриватели.

Дамите от тази група са загадъчни и непредсказуеми но умеят да бъдат любвеобилни и забавни, когато искат.

За да се разбирате с домашния си любимец така, че това да ви носи истинска радост е добре да съобразите избора му и със своята зодия. Това ще ви даде възможност проявите истинската си същност и да бъдете в хармония със себе си.

Козирог
Няма смисъл да си мислите, че сте лош или неспособен на грижи, ако сте Козирог, а някой ви е подарил домашен любимец, твърдят те. Представителите на този знак просто предпочитат да прекарат живота си без животно у дома. Те биха могли да понесат някоя животинка, която не отнема много от времето и пространството им – например папагалчета или рибки, но натрапена котка ги довежда до истинска ярост.

Водолей
Водолеят се разнежва от всякакво животно, стига да е в бебешка възраст. Хората от този знак гледат на любимците си по-скоро като на част от украсата в къщата си, отколкото като на равностойно живо същество. Затова с радост ще се грижат за малко котенце, зайче, кученце и т. н. Проблемите възникват, когато четирикраките пораснат.

Риби
Рибите не обичат риби – и това май са единствените животинки, които не намират място в сърцето на хората от зодията. Те обожават всички земни и водни твари. С особена любов се отнасят към кучетата и маймуните.

Овен
Дребно и забавно трябва да е животното, за да се хареса на Овен. Рогатата зодия се справя чудесно с хамстери и морски свинчета, например.

Телец
Дог е най-подходящият пример, за да се обобщят предпочитанията на хората от зодия Телец. На другата крайност във вкуса му са всякакви земноводни и гризачи.

Близнаци
Слънчевите Близнаци пък обожават екзотичните същества – те с радост биха отглеждали питон и тарантула Абсолютна несъвместимост обаче имат с всички котки.

Рак
Сърцето на Рака лесно може да бъде спечелено, ако пред него се изправи истинско породисто куче. Котките обаче не го привличат особено, както и гризачите.

Лъв
Кучета предпочита и Лъвът. Освен това си пада и по папагали – например жако. Не харесва обаче помиярите.

Дева
За Девите е много важно домашният любимец да е умен, да търпи дресура и да пази чисто. Те са по-склонни да се грижат за животно на двора, отколкото в апартамента си. Обичат и котки, и кучета, предпочитат немска овчарка, каракачанка или лайка. Харесват и канарчетата, най-вече заради песните им.

Везни
Везните не държат особено да имат домашен любимец, защото ценят много спокойствието си. Те не искат да разхождат някого ежедневно или да им се объркат плановете за лятната отпуска заради кучето или котката. Смущава ги и необходимостта да отделят допълнителни средства за отглеждането на животното. Подходящи за тях са рибките, съжителството с куче не им е по вкуса. Компромисно биха приели и дребните папагалчета, но непрекъснато ще се ядосват от това, че от клетката им непрекъснато хвърчат люспи от храната им.

Скорпион
В дома на Скорпиона често има много животни. Но не змии или гущери, а болонки, котки, зайчета, птички. Хората от тази зодия не се интересуват дали животното е от сой, или е порода улична превъзходна. Ако изглежда беззащитно, всяко живо същество ще намери подслон в дома им.

Стрелец
Реши ли да си вземе домашен любимец, Стрелецът ще си избере хрътка, ирландски сетер, кокершпаньол или някой вид териер. Важното е кучето му да обича бягането и да издържа дълго на тичане. Хората от тази зодия си падат и по най-различни дребни пухкави животинки – като малки зайчета или хамстери. За тях котките са лигави, а хвъркатите – скучни. Биха се грижили обаче за всяко животно, попаднало в дома им по една или друга причина.

Източник:
www.superpodaraci.mymall.bg