Първата комерсиална зарядна станция за EV в Европа

1
Добави коментар
viky
viky

May 23, 2010

Холандската компания Epyon е създала зарядна станция, която може да зареди за 30 минути до 80% Nissan LEAF, а някои  други електрически превозни средства дори до 15 минути . През миналата седмица компанията откри първата в Европа зарядна станция, която ще оперира на пазарен принцип.

Станцията се намира на бензиностанция в холандското градче Leeuwarden и принадлежи на електроразпределителното дружество Essent. Първите и клиенти ще бъдат електрическите таксита в градчето, които след половинчасово зареждане могат да пропътуват поне 100 километра, преди отново да се върнат в станцията.

Холандската провинция Friesland, в която се намира Leeuwarden, си е поставила цел в следващите пет години да има поне 100 000 електрически превозни средства в движение по своите пътища. От Epyon демонстрираха колко бързо и лесно се изгражда инфраструктурата, необходима за зареждането им.

Зарядната станция се управлява и поддържа дистанционно чрез Power-Routing network и може да зарежда няколко превозни средства едновременно.

По материали от: gizmag

Био на автора: Севдалина:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.

Още по темата: