Сдружение „Движение – Ние, жените”

39
Добави коментар
zlostur
zlostur

 

Сдружението „Движение – Ние жените” е юридическо лице с нестопанска цел, със седалище Благоевград.  Водено от принципите на демокрацията и хуманизма, защитава правата на жените, децата и семейството. Основните цели на сдружението:

 

Съдейства и предлага идеи за постигане за възможно най-пълно и цялостно реализиране на жените в икономическия и обществения живот.

Работи за възпитанието и утвърждаването на българските традиции.

Спомага за социалната адаптация на жени в следпенсионна възраст и социално трудовата адаптация на млади хора, израснали без родителска грижа.

Съдейства активно за опазване на околната среда и подобряване на местата за активен отдих.

Организира публични прояви и обществени дискусии за утвърждаване на традиционните ценности сред младото поколение.

 

В духа на демокрацията и хуманизма, „Движение – Ние жените“ защитава правата на жените, децата и семейството, оказва помощ на хората в неравностойно положение и желае да работи активно против всяко насилие в обществото, както и проява на дискриминация.

 

Движение работи в партньорство с десетки неправителствени организации в област Благоевград, като има клубове в с. Бачево, с. Скребатно, поддържа традиционни връзки с жените в с. Добърско и Мечкул. Целта ни е да работим за утвърждаване и развиваме културните традиции на народа ни, да работим за съхраняване на ценнотите в обществото.

НОВИНИ

10.10.14

Кампанията „Сливи за смет“ на „Движение – Ние, жените“

Кампанията „Сливи за смет“ на „Движение – Ние, жените“ за поредна година бе подкрепена от Община Благоевград. и други институции в града.

15.11.14

Отново празнувахме Света Петка в Скребатно

„Движение – Ние, жените Благоевград“, „Движение – Ние, жените“ Бачево и жените от с. Скребатно се организират за пореден път в рамките на 2014 г. за да празнуват заедно.

22.06.14

„Движение – Ние жените“ с ентусиазъм се включи в кампанията

„Движение – Ние жените“ с ентусиазъм се включи в кампанията на БТВ „Да почистим България“. Да пазим природата от отпадъци трябва да бъде морален принцип, който да се възпитава и поощрява.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ