Случвало ли ви се е да попаднете в омагьосан кръг ?

59
Добави коментар

Как най-бързо да излезем от депресия

Понякога се случва човек да попадне в омагьосан кръг – чувства се потиснат, поддава се на лошото настроение, а то вместо да си отива, слага мрачен отпечатък на целия ден. Казват, че само за половин час ефектът може да е неочакван. Защо да не се опита?

 

Размърдайте се!!  Не сядайте, докато говорите по телефона. Ако сте на работа, не пращайте и-мейли до съседната стая, а се разходете дотам. По-енергичното говорене също е от значение.

Разходете се навън. Светлината стимулира  мозъка и подобрява настроението. Щастливци са тези, които редовно посрещат  първите слънчеви лъчи.

Съвети срещу налегналата ни депресия

Общуването е лек срещу потиснатостта. Изпратете и-мейл на приятел, с когото отдавна не сте се чували. Близките човешки отношения са ключът към щастието.

Отхвърлянето на досадни задачи  успокоява.  Например, дълго отлагано посещение при зъболекар, решаване на някакъв административен проблем, купуването на нещо необходимо. Опитайте с подреждане у дома. Порядъкът наоколо допринася за вътрешното равновесие, затова отделете малко време да сложите в ред книжата си или вещите в кухнята.

Доставете радост някому.  Изкажете похвала на колега, услужете с информация на приятел, обърнете внимание на самотен човек…Стореното добро създава  добро самочувствие.

Научете нещо ново. Изберете тема, по която бихте искали да знаете повече, влезте в Интернет или си вземете  книга. Бъдете честни към себе си – изберете нещо, което наистина ви интересува, а не това, което е нужно или е престижно да знаете.

Дръжте се като щастлив човек, дори и ако трябва да се преструвате. Установено е, че дори и принудената усмивка повдига настроението. Не е необходимо да сте постоянно с увиснал нос. Това с абсолютно нищо няма да помогне.