Гениалните прости неща: Ликьор с мента, сметана и шоколад или по-добре Baileys с вкус на шоколадова мента

1
Добави коментар

Налей в шейкъра млечна сметана, добави малко уиски, няколко листенца мента и аромат на тъмен шоколад. Разбъркай сместа добре. Сервирай с три кубчета лед в ниска чаша.

Така би изглеждал домашно приготвен коктейлът на това лято. Истината обаче е, че той дори няма да се доближи до страхотния Baileys с вкус на шоколадова мента, защото именно в неподражаемия вкус се крие големият успех на ирландската напитка.

Baileys е създаден в Дъблин преди малко повече от 30 години и за времето от своето създаване досега той се превръща в осмата най-продавана глобална марка алкохолна напитка в света. Baileys се продава в над 130 страни в света, а всяка минута от него се изпиват над 2000 чаши.

Рецептата за Baileys всъщност е съчетание от прясна млечна сметана, качествено ирландско уиски и шоколад.

Сметаната, използвана за Baileys, се доставя всекидневно и се използва в същия ден, което гарантира, че тя винаги е прясна.Производителите на Baileys използват млякото от прецизно подбрани 1500 ферми в Ирландия, в които се отглеждат 40 000 специални крави.

Уискито в Baileys е специален бленд на най-старото ирландско уиски Bushmills. То е тройно дестилирано и отлежало поне 3 години.

Начинът на смесването на отделните съставки и създаването на автентичния вкус на Baileys, обаче, остава грижливо пазена тайна.

Baileys е единствения ликьор със сметана, който има срок на годност от 24 месеца. Baileys не съдържа консерванти, които да увеличават този срок.

За лято 2010 г. най-продаваният сметанов ликьор в България – Baileys® – ще предложи нов, вълнуващ вкус.

Така, освен с неповторимия изтънчен и мек вкус, който познаваш, ще бъдеш изкушена от Baileys шоколадова мента.

Новият вкус е специално, лимитирано лятно издание, което надгражда познатото ти питие със свежи нотки мента и привкус на тъмен шоколад, за да създаде едно наистина неповторимо преживяване за сетивата ти.

Предлагаме ти да опиташ напитката на лято 2010 по следния начин:

Съставки:
• Три големи кубчета лед
• 50 мл Baileys – шоколадова мента

Първа стъпка: Пусни три големи кубчета лед в ниска чаша.
Втора стъпка: Налей 50 мл Baileys – шоколадова мента.
Трета стъпка: Наслади се на Baileys с приятели.

Специално разработени Baileys рецепти, подходящи за най-различни поводи, може да намериш тук .