Отмениха забраната на Ceca Ražnatović за влизане в Австралия

8
Добави коментар
mayaiv
mayaiv

След три години битка, Ceca Ražnatović, най-накрая, ще може да отпътува на турне в Австралия, където досега й беше забранено влизането. Популярната сръбска певица ще изнесе концерти пред хората, които с години чакаха да я видят и чуят.
В подкрепа за отмяна на забраната на Cecа работиха Marina Tucaković, Aleksandar Radulović Futa, Dejan Maksimović, “Music star production”…
– Свидетелствах, че песните на Cecа не са националистически, че нейните концерти никога не са имали такъв оттенък и никога на тях не се е изтъквала националната принадлежност – каза Dejan Maksimović, генералният мениджър на “Music star production”, един от организаторите на бъдещите концерти.
– Ако до 5 юли никой не протестира, Ceca ще може да направи концертите в Австралия. Ще изчакаме тази дата. Планирали сме 5 концерта, тъй като и там хората имат право да чуят любимата си певица – сподели шефът на “Music star production” Raka Marić.
Иначе, виза на сръбската фолк звезда беше отказана и през 2007, тъй като две години преди това беше обявена за нежелана в Австралия, САЩ и Канада. Причините са връзката й с Arkan, както и демонстрациите на босненско-херцеговски и хърватски организации, които категорично се обявиха против влизането й в Австралия.
Пред Трибунала за административни жалби Ceca разказа как в началото на кариерата си, когато е била на 18 години, е напуснала дома на родителите си и е живяла в Австрия с младеж, който е мюсюлманин. Също така отрече да е подтиквала сръбските войници към война през 1991, както и да е обличала военна униформа, а че тази нейна фотография е чист фотомонтаж и че никога не е поддържала режима на Slobodan Milošević.
© ex-yu музика