Intellectual Property Planet: Can you register socks as a trademark? - Може ли да регистрираш чорапи, като търговска марка?

Intellectual Property Planet: Can you register socks as a trademark? - Може ли да регистрираш чорапи, като търговска марка?

Швейцарската компания X Technology Swiss GmbH подава заявка за следната образна марка:

Марката е заявена с претенция за цвят- оранж, за стоки- чорапи. OHIM отказва да регистрира марката с довода, че потребителите биха възприели марката, като представяне на естетическите и функционални характеристики на продукта, а не като знак за производствен произход. Освен това OHIM счита, че представена по този начин марката не притежава никакъв отличителен характер. General Court потвърждава решението на OHIM. Според съдът потребителите не могат да осъзнаят търговския произход на стоки, чиито означения не се отличават от самите стоки за които се отнасят. Швейцарската компания не е успяла да докаже, че използването на оранжев цвят в предната част на чорапите представлява нещо нестандартно и неразпространено за този вид стоки, така че да представлява марка.

English version

The Swiss company X Technology Swiss GmbH filed an application for the following three-dimensional mark: ...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност