Как да си направим козметичен лед? Разкрасяващи процедури у дома

9
Добави коментар

Използването на лед с козметична цел, несъмнено носи полза. На първо място, ледът ще Ви помогне да се освежите и да прогоните сутрешната сънливост, на второ място, това е отличано средство за подмладяване на кожата и на трето – Вие можете да изберете лед, подходящ именно за Вашата кожа.
Приготвянето на козметичен лед е изключително лесно, а процедурата с обтриването отнема няколко секунди. Кратковременното охлаждане на кожата способства кръвообращението и подобрява обмяната на веществата, свива порите, кожата става много по-еластична и придобива естествена свежест.
Обтриването с кубче лед е полезно 1-2 пъти дневно, като можете да преминете с него, както по лицето, така и по шията и в областта на деколтето. Процедурата се изпълнява бързо, едва докосвайки кожата, като не се задържа ледчето на едно място продължително време. След обтриването е най-добре да оставите кожата си да поеме влагата и полезните вещества сама, без да я подсушавате.
Ето няколко лесни рецепти за приготвяне на козметичен лед, а Вие можете да изберете за себе си най-подходящата. Желателно е да редувате различни разтвори и да не съхранявате приготвения лед за по дълго от 3-7дни, в зависимост от състава.

Лед от минерална вода – най-лесният вариант. Пълните формички за лед с минерална вода (негазирана) и замразявате.

Лед от зелен чай се приготвя от силна настойка на зелен чай. Това е чудесно тонизиращо средство за всички типове кожа.

Лед със сок от алое – за да го приготвите е необходимо да смесите половин чаша силна настойка градински чай и 2-3 с.л. сок от алое. Най-добре да извлечете сока от листата, които са престояли в хладилника в продължение на 11 дни, тогава лечебните свойства на растението се увеличават. Сокът от алое е полезен за лечението на акне и облекчаване на възпалената кожа.

Лед със сок от лимон – половин лимон се оставя за 10-на минути в 200мл гореща вода и се държи на котлона докато кипне. Течността се охлажда и замразява. Така полученият козметичен лед е идеално средство за подмладяване на кожата.

Лед от отвара на жълтениче –  направете отварата, като сварите няколко пакетчета жълтениче в 200мл вода и изчакайте докато кипне. Оставете течността с пакетчета да се охлади на стайна температура, след което замразете. Обтриването с този лед е изключително подходящо за чувствителна или повяхнала кожа.

Лед от оризова отвара – сварете шепа предварително измит и почистен ориз в голямо количество вода до пълното му разтваряне. След което прецедете сместа през марля и замразете течността. Този лед съхранява полезните си свойства в продължение на 3 дни. Подходящ е за кожа склонна към образуване на пигментни петна или за третирането на вече образувани такива.

Лед от сок на диня – със замразения сок от диня обтрийте лицето и оставете да попие от само себе си. След 15 минути се изплакнете с хладка вода. Тази процедура тонизира и освежава кожата.

Лед от отвара на дафинов лист – свива порите, поради което се препоръчва след почистване на лицето или пилинг. Успокоява кожата и премахва зачервяванията.

Можете да замразите резенчета грейпфрут, които старателно сте почистили от ципите и с тях да обтриете кожата си. След 10 минути изплакнете с вода и нанесете крема, който обикновено използвате. Сокът от грейпфрут е ефективно избелващо средство.

Не трябва да забравяте, че съществуват противопоказания за употребата на лед с козметична цел. Не трябва да го използвате, ако имате разширени кръвоносни съдове, остри възпалителни заболявания на кожата, открити рани и в зимно време, непосредствено преди да излезете на открито.