Представяне на марка Vacheron Constantin

1
Добави коментар
littleclown
littleclown

http://www.vacheron-constantin.com/

Резюме и кратка история

Най-старата марка производител на часовници в света започва своята история на 17.Септември.1755 година, когато 24-годишният Жан-Марк Вашерон отваря работилница за часовници в Женева. По-късно, през 1819 година се присъединява и Франсоа Константин, негова е и фразата, която става мото на компанията: „Faire Mieux si possible, ce qui est toujours possible” – „Работи добре, ако е възможно, а това винаги е възможно“.

Като едно от най-големите имена в швейцарското часовникарство, Vacheron & Constantin е архетип на „Престижна Швейцарска Компания за Часовници”. Vacheron & Constantin, заедно с Patek Philippe и Audemars Piguet, допълва класическата „Троица” на 20-ти век за най-квалитетни швейцарски марки за часовници. Vacheron & Constantin са запазили позициите си на върха на часовникарство през цялото си съществуване и през многото изминали поколения, правейки тяхната репутация още по-впечатляваща.

Още от създаването на компанията, едни от най-запалените и клиенти са видни кралски особи и държавни глави от цял свят, правейки тези часовници предпочитан подарък за всякакви официални случаи.

Верни клиенти на марката, още в ранните и години са били Наполеон Бонапарт – император на Франция, както и две от неговите съпруги.

Няколко години след края на Втората Световна война, през 1955 г., когато съюзническите лидери се срещнаха в Двореца на Нациите в Женева за мирни преговори, Николай Булганин (СССР), Антъни Идън (Великобритания), Дуайт Айзенхауер (САЩ) и Едгар Фор (Франция) получиха по един Vacheron & Constantin, като възпоменателен подарък, изписани с: „Нека този часовник показва винаги щастлив час – за вас самите, вашия народ и мирa на този свят.“

В същата година, за да отбележат началото на третия век от съществуването си, майстор часовникарите на компанията проектират и създават най-тънкия часовник правен някога с калибър 1.64 mm дебелина.

Модел на Vacheron & Constantin е изпратен, като официален държавен подарък от Швейцарското правителство през 1953 годинa и представен на Нейно Величество кралица Елизабет II при коронясването и.

Chulalongkorn, крал на Тайланд е само един от другите примери, поръчал няколко бройки Vacheron & Constantin за колекцията си в началото на 1900.

–––––––––––

През 1979 г. компанията постави световен рекорд: произведе най-скъпият часовник „Калиста”, който струва около пет милиона долара. Ослепителното бижу със 118 перфектно шлифовани брилянта почти никога не е носено. Според слуховете негов собственик е арабски шейх, който има доверие на Vacheron & Constantin и затова те го съхраняват. Часовникарската компания обаче твърди, че „Калиста“ е сменял притежателите си. Tяхната самоличност остава мистериозна и строго се охранява, също както часовника.

През последните няколко години възникна една нова линия часовници, която съчетава съвременните форми с традиционните класики. Ново място за такива необичайни модели, като Assymetrique, часовник, който в началото на 70-те e бил особено популярен сред привържениците на марката:

Часовниковата линия Malte е не само ново семейство модели при Vacheron & Constantin, но и нов начин за ръчно производство в работилниците им.

Запознайте се и с Vacheron & Constantin „Tour de l’Ile“ – Един от най-сложните ръчни часовници създавани някога. Изработен в лимитирана серия от 7 броя с цена $ 1,500,000.00 за всеки

Да ви представя и една от последните хитови серии: „Les Masques“, не часовници, а уникални произведения на изкуството, с които Vacheron & Constantin поглезиха за пореден път своите отбрани клиенти.

Една малка част от останалите изключителни часовници на марката през годините:

Malte Tonneau Regulator Tourbillon

Toledo от Историческата линия на марката

Хронограф от Презокеанската им линия

Patrimony Traditionnelle Chronograph Perpetual Calendar

Днес, Vacheron & Constantin, запазвайки триковете и техниките на старите майстори, продължава да бъде една от най-скъпите и вероятно най-престижната марка за часовници на планетата.

А сега, нека се потопим в света на Vacheron & Constantin, такъв какъвто само той може да бъде, приказна феерия с дъх на приключение, изтънчен блян за мнозина и… още нещо: