Каква е връзката между секса и храната?

4
Добави коментар
CarloGambino
CarloGambino

Пробвали ли сте да разнообразите сексуалния си живот, като вмъкнете храна в леглото? Храната освен че ви позволява да достигнете до нови върхове в секса, е и прекрасен афродизиак, който ще подлуди хормоните ви.

Не само целувката е прелюдия към секс. Наред с целувките, ласките, палавите погледи, една хубава вечеря също може да ви вкара в леглото. Освен че храната създава душевен комфорт (особено за чревоугодниците), тя може да събуди и сексуалния хищник у вас.
Храната като афродизиак
Съвсем вярно е, че с яденето идва апетитът… сексуалният апетит всъщност. Нищо чудно, след като се отдадете на блаженството да си хапнете някое лакомство, да ви дойде желанието за секс. Съвсем не е лъжа, че някои храни действат като афродизиаци. Ето някои от тях:
Шоколад – стимулира произвеждането на допамин (хормон, който се отделя при оргазъм) и създава чувство на щастие и еуфория.
Вино и грозде – те са познати като афродизиаци още от времето на древните елини и римляни. Алкохолът отпуска, а сладкото грозде стимулира отделянето на тестостерон.
Червените чушки пък отговарят за „хормона на щастието“ – ендорфин.
Морските дарове и ядките стимулират отделянето на тестостерон.
Нар – мароканците смятат, че кората на нара засилва сексуалната възбуда, затова я консумират настъргана на ситно и смесена с плодове от черница.
Соята – стимулира произвеждането на естроген и помага за по-доброто овлажняване и успешно се справя с проблемната вагинална сухота.
Бананите пък, като изключим фалическата им форма, са прекрасни афродизиаци и имат силата да увеличат мъжкото либидо.
Стридите и всички богати на цинк храни увеличават сексуалното желание, а също и производството на сперма.
Динята пък е смятана и за природна виагра, тъй като съдържа биоактивна киселина – цитрулин.