Тае Бо-най-бързият начин за отслабване!

27
Добави коментар
nasty_f
nasty_f

Тае Бо-най-бързият начин за отслабване!

Всичко е прекрасно край на сесиите, край на матури и училище, наближаването на „отпускарския сезон”, басейни, коктейли, бира( да не забравяме и световното…), плаж, море и разголени дрехи,бански костюми!!!

Не всеки от нас обаче подхожда позитивно към последните две, защото дълго трупаните през зимата килограми никога не си личат по-ясно, отколкото през лятото. Да, всеки иска красиво и изваяно тяло, без значение от пола и възрастта. И мисля, че е време всички оптимисти да приемат действителността и да разберат, че няма да направят така желаното красиво тяло без спорт. Да, с диетата можете да отслабнете, но не и да се стегнете и да изваете формите си, докато комбинирането на спорт и леки ограничения от определени храни, ще се отрази най-благоприятно на тялото ви и ще можете да влезете във форма за кратко време. А вярвайте ми няма по-подходящ, за отслабване, спорт от Тае Бо.

Били Бланкс измисля Тае Бо-то през 80-те години. То представлява тренировка за цялото тяло и е смесица от Таекуон-до,  аеробика, танц, кик бокс, самозащита и йога. През 90-те DVD-та с тренировките добиват небивал успех и до 1999 са продадени над 1.5 милиона копия. В резултат на това Тае Бо-то става нещо като феномен в поп културата.

Смисълът на Тае Бо-то и нещото, за което Били Бланкс постоянно говори по време на своите тренировки е идеята да се фокусираш върху душата, ума и тялото, да даваш всичко от себе си, докато тренираш, да се опитваш да достигаш до ръба на възможностите си и отвъд тях всеки път по време на тренировка. В този смисъл ползата и резултатът от Тае Бо-то не е само за тялото, но и за душата и може би точно с тази си идея Тае Бо-то се доближава до йогата.

Тае Бо-то ще ви помогне да създадете мускулна маса, гъвкавост, да горите много калории, ще ви помогне да подобрите баланса и координацията си, предлага полезни за сърдечносъдовата дейност упражнения. Съчетаете ли Тае Бо-то с правилно хранене отслабването ви в кратки срокове е гарантирано.

Тренировките на Били Бланкс продължават по 45 мин. или 1 час. Смисъла на този спорт е през цялото това време да не се задържаш,дори за секунда, на едно и също място, да не спираш да се движиш. Най-хубавото при Тае Бо-то е, че можете преспокойно да тренирате у дома, без да давате луди пари за фитнес, уреди и т.н. Просто трябва да изтеглите DVD-тренировка от тук, а можете да намерите хиляди клипчета с упражненията на Били Бланкс в YouTube. Естествено може да отидете в зала с треньор, поне отначало, за да ви бъде показано как точно да извършавате упражненията, кое правите грешно и кое-не. Въпреки че от тази гледна точка Били доста се е постарал, защото по време на всяка тренировка той първо показва доста бавно как трябва да се извършват упражненията, а също така показва и грешния начин. Това ще ви помогне да си изградите ясна представа за това как да извършвате правилно всяко едно от тях. Друго положително нещо е, че Били Бланкс влага много енергия в това, което прави и ще държи тонуса ви повдигнат през цялото време. По време на DVD-тренировките ще забележите, че класа, който тренира зад Бланкс се състои от различни по пол, възраст, и най-важното- тегло, хора. Това ще ви помогне да запазите самочувствието си и ще ви предпази от излишни комплекси, че не изглеждате като модел.  Най-хубавото нещо при Тае Бо-то е, че за един час тренировка се горят средно по 500-800 калории, докато с обикновената аеробика за същото време се изгарят средно 300-400 калории.

Има и някои неща, които трябва да имате предвид, ако решите да тренирате Тае Бо в домашни условия, използвайки DVD-тренировките:

Понякога показват повече повторения с единия крак, отколкото с другия, упражненията са леко хаотични
Ако не можете да пазите равновесие ще намерите по-голямата част от упражненията за доста трудни(пробвайте да използвате стол,поне отначало)
Никога не пият вода(въпреки че Били непрекъснато го повтаря) -а трябва да се пие вода, дръжте чаша вода до себе си и пийвайте по малки глътки.

И не забравяйте, че ефекта от Тае Бо-то няма да е моментален, изчакайте поне месец, за да видите резултатите. Играйте Тае Бо винаги, когато имате време, колкото по-често-толкова по-добре и не се отказвайте. Може да намерите DVD-та с различна степен на трудност, а когато се отегчите от едно  DVD  или то стане прекалено лесно за вас, изтеглете или си купете ново и продължавайте да работите за прекрасната си фигура.

Не забравяйте да се консултирате с лекаря си, ако имате проблеми с гърба и коленете.

Коя е любимата Ви рубрика в www.poneshto.com? | Анкети за всичко | BuzzDash
Related posts:

автор: admin