Топ 7 лесни трика за бързо отслабване

71
Добави коментар
nasty_f
nasty_f

Топ 7 лесни трика за бързо отслабване

Всекидневно биваме обградени от най-различни нови методи за отслабване, като се започне от диети, фитнес уреди и се стигне до най-различни хапчета. Сякаш всеки ден по кориците на списания и вестници се появяват нови и нови съвети за това как да отслабнем.

Тук са топ 7 на най-ефективните, според учените, трикове за отслабване.

7. Избягвайте царевичния сироп(HFCS)

Въпреки мащабните рекламни кампании, в полза на сиропа от царевица, науката започва да отличава обикновената захар от високо-фруктозен сироп от царевица. Едно изследване с плъхове показа, че групата, на която били давани напитки, подсладени със сироп от царевица, наддали много повече, отколкото тези, на които били давани напитки с обикновена захар (въпреки че и на двете групи плъхове консумирали еднакво количество калории). HFCS се използва при безалкохолните напитки, печените продукти, зърнените храни, консервирани храни, десерти, сокове и сладка.

6. Не позволявайте на нездравословната храна да се превърне в мания

Всички, със сигурност, сме пристрастени към McDonalds и KFC. Учените твърдят, че нездравословната храна се отразява на мозъка по подобен на дрогата начин. За да достигнат до предишното си ниво на удовлетворение хората се нуждаят от все повече и повече количество от тази храна. Поведението също се променя- яденето на нездравословните храни се превръща в главен приоритет.

5. Организирайте храненията си и честотата на хранене

Една от най-големите грешки на всички хора, решили да се подложат на диета, е това че те се хранят твърде рядко, с голяма продължителност на междухраненията. Този режим на хранене може да изложи на сериозна опасност метаболизма. Учените съветват всеки човек да планира предварително часовете на хранене, за да може организмът да си изгради предсказуема рутина. Успеете ли веднъж да изградите подобна рутина, спазвайте я. Учените са установили, че грелинът , хормон отключващ глада, се отделя по време на обичайното ни време за хранене. Така че, ако днес обядвате по-рано от обикновено, очаквайте да огладнеете пак.

4. Задоволявайте нуждите на тялото си от храна, особено на закуска

В едно проучване двама мъже трябвало да изядат две различни закуски и след това да се хранят с каквото пожелаят, през останалата част от деня. Мъжът, който консумирал богата на протеини закуска не само се чувствал по-малко гладен по време на обяда, но и поел 400 калории по-малко през останалите 24 часа, в сравнение с мъжа, които закусил с богата на въглехидрати порция. Този начин на хранене е особено полезен за хората, подлагащи се на диета, защото консумирането на много протеини сутрин, намалява апетита ти през останалата част от деня.

3. Ценете храните, съдържащи ниски нива на гликемичен индекс или тези, които са по-близо до природата.

Гликемичният индекс се отнася до това колко бързо храната се отразява на кръвната захар-точките по-надолу по индекса(храни, богати на фибри и протеини)  дават стабилно количество енергия, а тези в горната част на индекса(сладки и преработени храни) бързо покачват нивото на кръвната захар, но за кратко, след което пак бързо се понижава.

Избора на пресни храни пред преработените ще се отрази добре не само на диетата ви, но и на здравословното ви състояние. Такива храни са зеленчуците, плодовете, месото. Освен това при тях можете по-лесно да контролирате порциите си, отколкото при храните от високите части на гликемичния  индекс, като сладките, сандвичите, от които сме по-склонни да приемаме големи количества.

2. Промени обстановката

Новите проучвания показват, че тайната на добрата диета може би се крие в промяната на заобикалящата ни среда. Дали ще използвате по-малки чинии, ще оставяте основното си ястие на място, от където няма да можете да му се нахвърлите веднага след като сте изяли салатата или просто ще приберете шоколада, за да не се изкушавате цял ден, преди да го излапате на един дъх. Това са малко промени, които ще ви се отразят по по-благоприятен начин, отколкото да се заблуждавате, че ще се откажете завинаги от сладкото и пържените картофки.

1.Наслаждавайте се на храната

Усетете вкуса на храната, яжте бавно, далеч от телевизора, никога не се хранете сам, а в компанията на хората, които обичате, разговаряйте помежду си.

Коя е любимата Ви рубрика в www.poneshto.com? | Анкети за всичко | BuzzDash
Related posts:

автор: admin