Как да си направите практични градински сандъчета за растения

77
Добави коментар
svejo.bg
svejo.bg

Искате да отглеждате зеленчуци без много усилия? Градинските сандъчета са най-лесният начин да се сдобиете с градина, а всичко, което трябва да направите е да създадете правоъгълна дървена кутия и да я напълните с почвена смес. Лесно, нали?

От какво се нуждаете:
Инструкции

Стъпка 1
Преценете колко голямо да бъде сандъчето, което ще правите – най-лесно ще Ви е, ако то е с правоъгълна форма. Например, за доматите е достатъчна кутия с размери 60 х 60 см. Попитайте в магазина за сортови семена от какво пространство се нуждае всяко растение.

Стъпка 2
Преценете колко дървен материал ще Ви е нужен. Просто изчислете обиколката на сандъчето. Ще са Ви е нужни и няколко летви, за да укрепите ъглите.

Стъпка 3
Закупете дървения материал (в това число пирони, чук и прочее, ако нямате). Ако имате финансовата възможност, изберете качествена дървесина. Обработеното дърво ще издържи повече време, но то е усъвършенствано с химикали. Чамът изглежда много добре, но пък няма дълъг живот.

Стъпка 4
Нарежете дървения материал на желаните размери. Не забравяйте да добавите 7-8 см към дългите дъски – така сандъчето ще изглежда много красиво отвън.

Стъпка 5
Отрежете 4 парчета по около 25 см дължина, за да укрепите четирите ъгъла.

Стъпка 6
Заковете летвите от стъпка 5 за дългите дъски, като преди това се убедите, че те са гладки и изравнени. След това заковете за тях късите дъски, така че да припокрият дългите дъски.

Стъпка 7
Напълнете готовото сандъче с почвена смес и засадете растенията.