10 страхотни цветови комбинации за всекидневната

61
Добави коментар
lucynda
lucynda

14.07.2010 г.

Използвайте силата на цветовете, обединени в тези страхотни цветови комбинации.

1. Слънчева комбинация от жълто и червено

Слънчевите жълти нюанси и топлите червени тонове създават приятна атмосфера с южняшки френски привкус. Пропорциите в тази стая са почти равни – стените, завесите и тапицериите в жълто са балансирани от червения килим и дамаска. Тук мекият зелен нюанс на канапетата играе ролята на балансиращ неутрален цвят.

2. Елегантна комбинация от какаово и бяло

Неутралните нюанси в този интериор създават усещане за стил. Какаово кафявото, съчетано с кремаво, е допълнено от нотки сиво и черно. Елегантният интериор е допълнен от мебели с изчистени линии, стройни райета и стилни акценти. Бялото канапе дюс пък балансира визуално двата раирани фотьойла.

3. Вкусна комбинация от шоколад и лимети

Кафявото се завръща на мода от 70-те – меките шоколадови тонове върху тапицерията от изкуствено кадифе се съчетават страхотно с мръсно белия килим от стена до стена. Те са допълнени от неяркия зеленикав нюанс на табуретките.

4. Еко комбинация от светлосиньо, светлокафяво и бяло

Меките цветове в този интериор създават усещане за чистота, простор и въздушност. Много светлият нюанс на синьото се съчетава страхотно с естествения нюанс на плетените мебели за всекидневната. Комбинацията е допълнена от искрящо бели завеси, аксесоари и масичка за кафе.

5.  Кремообразна комбинация от светлозелено, шоколадово и слонова кост

В този интериор се акцентира върху ненатрапчивия контраст между тъмната дървесина на мебелите и меките пастелни нюанси върху дамаската, стените и завесите. Те пък са съчетание между кремаво и много светло зелено, допълнени от пръски в бледо розов нюанс.

6. Неутрална комбинация от наситени нюанси

Флоралните мотиви върху декоративните възглавнички играят ролята на фокусна точка в тази иначе неутрална всекидневна. Използваните тук нюанси – кремаво бяло, бледо кафяво с цвят на овес, керемидено червено и бежово, дават основата на една приятна за окото неутрална цветова схема, подходяща за всеки интериор.

7. Ярка комбинация от коралово и шоколадово

Кораловите нюанси на оранжевото създават модерен привкус в интериора, особено когато се съчетаят с изисканите шоколадови нюанси на кафявото. Едноцветните дюс материи са допълнени от килимче с ненатрапчиви геометрични шарки, което обединява визуално целия интериор.

8. Дръзка комбинация от пурпурно, златисто и синьо

Наситените пурпурни нюанси са дръзки, но ефектни, особено когато се съчетаят с пастелни златисти и сини оттенъци. В един такъв интериор не е необходимо да се обособява акцент, тъй като той сам по себе си е достатъчно ефектен.

9. Свежа комбинация от цитрусови нюанси и бяло

Свежи плодови нюанси на жълтото, червеното и оранжевото, съчетани с искрящо бяло – това е рецептата за ефектния интериор в тази слънчева всекидневна. Наситените нюанси на стените, килима, завесите и аксесоарите са визуално балансирани от неутралния цвят на мебелите. Палитрата е допълнена от пръски свежо зелено, подчертаващо приятния летен дизайн.

10. Пастелна комбинация от жълто, сиво и авокадо

Зеленият нюанс с цвят на авокадо, в съчетание с царевично жълто и меко сиво, създава почти неутрална цветова схема за тази елегантна и стилна всекидневна. Сивото създава неутрален фон за страхотната комбинация от меки нюанси на зелено и жълто, включващи добре подбрани шарки и дюс материи.