Най-добрите хотели в света

9
Добави коментар

Хотел Oberoi Vanyavilas, който се намира в индийския национален парк Рантамбхор е най-добрият хотел в света за 2010 година. Той застана на челна позиция в класацията на американското списание „Travel+Leisure“, което вече за 15- ти  пореден път публикува Топ 100 на най-добрите хотели за отсядане на планетата.

Хотелът не случайно е на първо място. Той е изключително красив и уютен, а атмосферата наоколо е много приятна. Състои се от общо 25 луксозни палатки, всяка една от тях обзаведена с истински стил и класа и с частни градини, включващи богато разнообразие на дървесни видове, цветя и растения. Главната сграда на комплекса е със зашеметяваща архитектура и дизайн. На разположение на гостите на хотела има всякакви удобства и със сигурност всички те остават удовлетворени от престоя си тук.

В челната десятка тази година са намерили място и хотели, които са разположени в отдалечени и екзотични кътчета на света.

Втората позиция в тазгодишната надпревара е отредена за Triple Creek Ranch в щата Монтана, САЩ. Fairmont Mara Safari Club в Найроби пък в началото е бил на 96 – то място, а впоследствие читателите го класират на трета позиция.

А ето и как  е подреден Топ 10 на най-добрите хотели на планетата:

1. Oberoi Vanyavilas (Индия)

2. Triple Creek Ranch (Дарби, щата Монтана)

3. Fairmont Mara Safari Club (националния резерват Масай Мара, Кения)

4. San Ysidro Ranch, a Rosewood Resort (Санта Барбара, Калифорния)

5. Oberoi Amarvilas (Агра, Индия)

6. Nisbet Plantation Beach Club (остров Невис)

7. The Peninsula Bangkok (Банкок, Тайланд)

8. Palazzo Sasso (Равело, Италия)

9. Domaine des Hauts de Loire (Онзен, Франция)

10. Four Seasons Hotel Mexico, D.F. (Мексико)

Според другата класация на известното списание за Топ 10 на най-добрите градове  са определени Банкок, Чианг Май (Тайланд), Флоренция (Италия), Сан Мигел де Аленде (Мексико), Рим, Сидни, Буенос Айрес, Оаксака (Мексико), Барселона и Ню Йорк.