Как да си отгледаме вкусни зеленчуци

55
Добави коментар
svejo.bg
svejo.bg

Ако имате собствена зеленчукова градина, вероятно се наслаждавате на по-добрия и по-осезаем вкус на домашно отгледаните зеленчуци. Той се дължи на факта, че зеленчуците се берат и консумират веднага след като узреят. Ако искате да извлечете още по-превъзходен вкус, възползвайте се от представения по-долу метод, наречен “засаждане по двойки”. При него характерното е, че при подходяща комбинация растенията могат да узряват по-бързо, а и да се постигне по-добър вкус и аромат.

От какво се нуждаете:

зеленчукови семена
семена за подправки и/или плодови семена

Инструкции:

Стъпка 1
Изберете зеленчуците, които ще засаждате. Препоръчваме Ви да наблегнете на следните  няколко, които са изключително ароматни: домати, броколи, моркови, маруля, грах, тиква и цвекло.

Стъпка 2
Прегледайте всички справочници, с които разполагате, или се допитайте до интернет, за да се ориентирате кой зеленчук с какво е добре да се комбинира. Доматите, например, ще бъдат още по-вкусни, ако покрай тях расте босилек.

Стъпка 3
При засаждането редувайте двете растения, които сте избрали да комбинирате  – на единия ред засейте зеленчука, а на другия – второто избрано растение. Стремете се те да бъдат достатъчно близо едно до друго, за да могат да се смесят докато растат.

Стъпка 4
Поливайте и наторявайте растенията както обикновено.

Стъпка 5
Оберете реколтата и се наслаждавайте на изключително вкусните зеленчуци, които сами сте произвели.