Организират благотворителен стрийтбол турнир в подкрепа на Ели

3
Добави коментар
oldbul
oldbul

Благотворителен турнир по стрийтбол ще бъде организиран в подкрепа на каузата „Да помогнем на Ели“. Надпреварата ще се проведе на 7 август от 11,00 часа в Южния парк в столицата, а събраните средства ще отидат за лечението на 27-годишната софиянка Елена Димитрова, която се нуждае от животоспасяваща трансплантация на тънко черво.

Ели е завършила Химическия факултет при Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Свири на китара, танцува салса, ориенталски и народни танци. Прави прически и е дипломиран масажист. Работи в предпечатна фирма.

Ели страда от рядкото заболяване фамилна аденоматозна полипоза (FAP). Преди 5 години бе отстранено дебелото й черво. На 23 януари 2010 година при нова операция тя получи запушване на артериите на тънкото черво и последвалият „инфаркт“ на червото наложи неговото почти пълно отстраняване. Остатъкът от тънкото черво не може адекватното да всмуква всички нормални съставки на храната. Налага се Елена да получава всички хранителни вещества и дори вода по венозен път, без да излиза от болницата.

За да бъде спасена, младата жена се нуждае от спешна трансплантация на тънко черво. Тази операция не се извършва в България и трябва да се проведе в Болоня, Италия.

Елeна в момента се намира във Военномедицинска академия, където ще остане на венозно хранене до заминаването си. Лекуващите я лекари твърдят, че е готова да пътува за предварителните изследвания в Болоня, но престоят й там докато чака донор и последвалия поне едногодишен период за наблюдение след операцията ще й струват между 50 и 200 евро ежедневно. Ели има нужда поне от 100 000 лв., тъй като само част от средствата по операцията и лечението се поемат от „Фонд трансплантации“, чийто първи пациент е тя.

В акцията вече се включи фондация „Кирил Въжаров“ на името на българския хокеист, а в стрийтбол турнира съгласие за участие от сега е дал Тити Папазов.

В СЛУЧАЙ, ЧЕ ИСКАТЕ И ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОМОГНЕТЕ ИЛИ СЕ ИНТЕРЕСУВАТЕ ОТ ПОВЕЧЕ ДЕТАЙЛИ ОКОЛО КАМПАНИЯТА ВИЖТЕ ТУК!

ЗА ГРУПАТА ВЪВ ФЕЙСБУК „ДA СПАСИМ ЕЛИ С ЕДИН SMS“, ВЛЕЗТЕ ТУК!

ЗА ГРУПАТА ВЪВ ФЕЙСБУК „STREETBALL ЗА ЕЛИ“, ВЛЕЗТЕ ТУК!