Съвети за това, как да поставите изкуствени мигли в домашни условия

15
Добави коментар
borkiss
borkiss

Съвети за това, как да поставите изкуствени мигли в домашни условия

Изкуствените мигли са чудесен начин да постигнете един бляскав поглед с малко усилия. Те са перфектното решение за подчертаване на очите през лятото, без да се поставя много грим, който има опастност да се разтече, както и чудесно решение за басейна или на плажа (стига да използвате водоустойчиво лепило).

Изкуствените мигли могат да бъдат направени от синтетични влакна или от естествен косъм. Благодарение на тях, можете да създадете илюзия за по-дълги и гъсти мигли, особено ако естествените ви не са такива. Да имате красиви и гъсти мигли означава, че не трябва да слагате много грим, за да изглеждате страхотно. Ако обмисляте да изпробвате поставянето на изкуствени мигли сами, ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат в това.

За самостоятелното поставяне на изкуствените мигли ще ви трябват няколко неща:

Самите мигли – най-естествено изглеждащите мигли са разбира се – направените от естествен косъм. Те съответно са и по-скъпи. По-евтиният вариант са мигли от синтетична материя, повечето от тях са за многократна употреба, като не ви препоръчваме да използвате един чифт повече от 20 пъти.

Лепило – повечето мигли се продават в комплект със специално лепило, което е създадено да фиксира миглите за клепача. Разбира се, можете да си закупите лепило отделно, в зависимост от вашите нужди, желаната продължителност на носене на миглите и т.н. Когато избирате лепилото, нека то да е бързосъхнещо и да не дразни нежната кожа около очите.

Пинсети – някои хора използват пръстите ти, други поставят миглите с пинсети. Изберете по-удобният за вас начин. Пинсетите обикновено се използват в козметични студиа за поставяне на миглите. Те са препоръчителни за поставяне на отделни снопчета мигли, тъй като са прекалено малки, за да могат да се хванат с пръсти. Целите мигли можете без проблем да залепите без пинсети. Не забравяйте преди това да стерилизирате пинсетите или да почистите ръцете си.

Поставяне на миглите:

Първо – сложете изкуствените мигли до вашите естествени и вижте дали дължината им е правилна. Ако сметнете, че са прекално дълги, отрежете част от тях с ножичка и измерете пак. Миглите трябва да започват малко след началото на клепача и да стигат до неговия край, но да не са по-дълги.

Второ – нанесете тънка ивица лепило върху ръба на изкуствените мигли. Важното е да не поставите прекалено голямо количество, в противен случай при залепването им на клепача лепилото ще излезе извън очертанията и ще се наложи да го премахнете, което поврежда грима. За да сложите равномерно количество лепило – използвайте клечка за зъби или някакво картонче, с което да оберете излишъка.

След нанасянето на лепилото, вземете миглите и духнете върху тях, можете и да ги размахате във въздуха, за да изсъхнат по-бързо. Изчакайте 30 секунди, след което започнете от края на окото ви, по протежение на клепача, да ги притискате леко, докато усетите, че се закрепват. Много важно е да поставите изкуствените мигли възможно най-близо до естествените – така те ще се слеят и никой няма да ги забележи.
След като миглите залепнат, можете да използвате уред за извиване на мигли, за да слеете изкуствените със естествените. След това нанесете спирала, но не прекалявайте.

Съвети: винаги поставяйте само чисти мигли, за да не предизвикате възпаление на клепачите; ако лепило попадне в окото – незабавно изплакнете с хладка вода; винаги нанасяйте грима преди да залепите миглите си; ако изкуствените мигли не са точно до естествените – запълнете разликата с очна линия, поставена в разстоянието между тях; никога не лягайте с изкуствени мигли – вечер задължително ги премахвайте, с хладка вода или специална, почистваща течност, която се продава в някои от комлектите. В никакъв служай не ги дърпайте, защото с тях можете да отскубнете и част от естествените ви мигли.