Цените на имотите в Дубай стабилни, наемите продължават да падат

20
Добави коментар
idea1
idea1

Цените на имотите в Дубай стабилни, наемите продължават да падат

Цените на апартаментите, вилите и бизнес имотите в Дубай остават стабилни през второто тримесечие спрямо предходното, съобщават от местната агенция за имоти Asteco, цитирани от Arabian Business. В свой анализ за второто тримесечие от компанията посочват, че не отчитат промяна на продажните цени на апартаментите и офисите.

Въпреки това свръхпредлагането е довело до продължаващ спад на пазара на наеми, като наемите на апартаменти са паднали средно с 8% през второто тримесечие спрямо първото, а на вилите – с 4%. В резултат на това пазарът на наеми, особено на апартаменти, е много активен.

Като продажни цени най-скъпи остават вилите в проекта Palm Jumeirah, където цената на кв. фут е 1800 дирхама (малко над 5270 долара за кв. метър). Най-евтини са вилите в проекта Green Community, където цените са около 700 дирхама на кв. фут (2045 долара/кв. м).

Наемите на офиси все още са в низходяща тенденция, докато активността при сделките е стабилна, а продажните цени са без промяна. Проектът Jumeirah Lake Towers засенчва всички останали, като формира половината от всички сделки.

Източник: investor.bg