Веселин Маринов с химн и за хляба

9
Добави коментар
Boyo
Boyo

петък, 23 юли 2010 г. 12:06 ч.

Преди да възпее българската полиция, вездесъщият Веселин Маринов, пял и за хляба. Химнът е в чест на продуктите на един от най-големите хлебозаводи у нас

„Нашата полиция ни пази“ не е единствения нов хит, с който Веселин Маринов е зарадвал своите знайни и незнайни почитатели през тази година. Българи, обединени в социалната мрежа Фейсбук, разкрили малко по-стара песен на Веско, но в чест на хляба.

Специалната песен е посветена на серията хляб „Златна Добруджа“ на фирма „Савимекс“, която е сред големите у нас, пише в сайта на радио „Добруджа“, където всеки може да я чуе.

Текстът е на Евтим Евтимов, а музиката на Тончо Русев. Същите са автори и на песента „Нашата полиция ни пази“. Аранжиментът е дело на Пламен Велинов. Продуцент е Ивелин Савов – управител на „Савимекс“. Песента е в традиционния мелодичен стил на Веселин Маринов.

Част от текста на песента:

Когато хлябът на полето зреес една надежда и с една мечта,Земята в своята люлка го люлееи с много обич го дарява тя.Когато хлябът златен се завръща при хората – работни и добри,започват празници във всяка къщаи грее той над хиляди софри.

Припев:

Златна Добруджа те ражда с Божията чест.Златна Добруджа те меси с белите ръце.Златна Добруджа е хлябът в този земен рай.Златна Добруджа е в твоето сърце.

Наред с песента за „Златна добруджа“, певецът е възпял и хляб „Финес“. Въпросът, след последното разкритие за творческия живот на Веселин Маринов, е колко още химна по поръчка ще изскочат?

Дали няма да го поканят в Белово, та да възпее производството на тоалетна хартия, питат се блогъри. Това може да стане и индиректно – като бърше потно чело с уж случайно избрани салфетки и хартия…

„Ужас, тоя стана по-голям от хляба, като хлебарите е – неизтребим“, кодошат се още интернет потребители. Друг блогър пък щял да покани Маринов да му възпее шпека….

Голяма скорост набират и вицовете за Маринов. Предлагаме ви няколко от тях: 

Веско Маринов се хвали на свой приятел: – Вчера се върнах от Сомалия. Направих благотворителен концерт в помощ на децата там! – Браво, Браво! Нека видят, че има и по-страшно от глада…

Песните на Веселин Маринов имат лечебно свойство. На негов концерт човек в инвалидна количка станал и си тръгнал.

От криминалните новини: Снощи късно през нощта Веселин Маринов нападнал човек в парка за да му изпее новата си песен.

Българин счупи всички световни рекорди в дисциплината хвърляне на диск. Дискът е бил на Веселин Маринов.