Крайцера Аврора отвлечен от сомалийски пирати

52
Добави коментар
nenovinite
nenovinite

Руските медии гръмнаха. Причината е един неволно изстрелян снаряд срещу тях. Въпреки това, броени секунди преди фаталната експлозия, те предадоха трансмисия, гласяща, че в нощта между 9 и 10 юни легендарния крайцер Аврора е бих похитен. Именно от там се смята, че е изпратен снаряда.

Подробностите се крайно неясни, но случайни свидетели са потвърдили, че група тъмнокожи индивиди са се промъкнали в залива на Санкт Петербург чрез плуване, и са превзели обръгналия на революция кораб с крайна лекота. Минути по-късно плавателният съд вече бил изчезнал, като че бил част от проекта ‘Филаделфия’. Гражданинът Лев Сергеевич пръв приревал на властите, че най-любимият му неодушевен предмет на света, бил доста „чао“. Милицията пристигнала, погледала, и си тръгнала.

Няколко часа по-късно, задъханият факс на руското министерство на извънредните ситуации, изплюл изискванията на пиратите и сетне издъхнал. В съобщението се споменавало, че ако не им бъде приведена въпросната сума, те щели да нарежат кораба и да го предадат за скрап и да живеят с парите, поне до свършека на света. Няколко часа по-късно, до бреговете на Санкт Петербург доплувало шише от водка със съобщение. Оказало се, че капитанът Иван, след 5 минутна алкохолна абстиненция, поръчва на правителството си още водка от името на пиратите и вярва, че преговорите ще бъдат успешни.

За сега това е най-дръзкото похищение предприето от сомалийците. Чакаме отговорът на руснаците. Развръзката предстои.

 

Не!кой Некойси