АМЕРИКАНСКИ ПАЛАЧИНКИ

2
Добави коментар
mm22
mm22

   Винаги съм се заглеждала по филмите, когато някой в определена сцена прави нещо за закуска например със същият интерес, с който следя и развитието на действието във филма:) Много пъти съм си задавала въпроса – с какво са по-различни толкова тези американски палачинки от нашите си тъничките и навитите на руло? Дали американците са толкова непохватни, че не могат да си направят фини като нашите или пък има някаква особена магия в техните, че си правят все такива по филмите? Е направих си и аз, след като видях рецептата от Ивелина Радославова Радева, която е част от фейсбук групата „Нашите вкусотийки“, в която и аз членувам:-) Рецептата за любопитковците като мен е следната:

Продукти : 2 ч.ч брашно 1 пак. бакпулвер 2 с.л. пудра захар 1 1/2 ч.ч. прясно мляко 2 яйца 60 гр. разтопено масло ( става и с маргарин ) щипка сол

Начин на приготвяне : Яйцата с млякото и маслото се разбиват с миксер до хомогенна смес. Брашното с бакпулвера, захарта и солта се размесват добре, после  се прибавят към яйцата и се бърка отново до хомогенна смес . В горещ тефлонов тиган се слага малко мазнина да покрие леко дъното и се слагат по около 2 с.л. от сместа , като с въртеливи движения се оформят палачинките.

 

 

 

  За свое улеснение аз често използвам лъжицата за сладолед вместо обикновена лъжица, което прави палачинките ми или бухтичките с еднаква големина и също така е лесно да се сипе сместта точно където трябва в тигана с нея. Ето така:-)

 

Готови са за обръщане ,когато почнат да излизат балончета .

                     Е оказа се, че се много вкусни и приятни за хапване с всякакъв пълнеж:-)

Направете си и вие, няма да съжалявате!

АМЕРИКАНСКИ ПАЛАЧИНКИ

http://magyclub.com. В категорията ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ Рецептата за любопитковците като мен :