Лечение със светлина и цвят

21
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

Защо светлината и цветовете могат да лекуват

Концепцията за лекуване с цветове се основава на някои молекулярни реакции, които протичат в органите посредством цветните лъчи.

Светлината не е само сила извън нас – тя прониква във всяка наша клетка, нерв и тъкан. Вибрациите на светлинната енергия пораждат образи, но това не е единственото им влияние върху нас. Когато проникнат в човешкото око, цветните вибрации преминават през очния нерв на хипоталамуса, който контролира епифизната и хипофизната жлеза. Тези две жлези ръководят почти всяка функция на тялото. Те въздействат върху енергийното ни равнище, растежа, сексуалното поведение, телесната температура, кръвното налягане, водния баланс, моделите на сън, двигателната и мускулната активност, както и върху умствените и емоционалните ни тела. Цветната светлина преминава през хипофизата, главната жлеза на ендокринната система, която управлява създаването и освобождаването на хормоните, регулиращи метаболизма. Нашите чувства и емоции са пряко свързани с баланса или дисбаланса на хормоните в тялото ни.

Въпреки това много от проблемите започват в съзнанието и душата дълго преди да се проявят във физическата система. Повечето древни лечители са смятали, че болестите имат психосоматични причини. Постепенно и съвременните хора започват да възприемат същността на тази древна мъдрост. За да постигнем идеално здраве и щастие, трябва да храним душите си така, както телата и ума. Само тогава тези три аспекта ще са в хармония, която чувстваме като спокойствие и радост от живота. В наши дни хората прекарват по-голяма част от времето си в задоволяване на физическите си нужди и това води до пренебрегване на желанията на другите им тела. Вместо да се съсредоточаваме само върху физическата си природа, трябва да започнем да гледаме на себе си като на въплътени души. Ключовото хранене за съществуването ни е това на душите. Вътрешните слънчево-душевни лъчи започват от нашия център и като енергийни спици свързват физическите и духовните ни тела.

Трябва да си спомним, че има пет начина, по които можем да приемаме слънчевата светлина – през очите, кожата, чрез дишането, водата и храната, която консумираме, и чрез нашата аура и енергийната ни система.