Две лесни и приятни идеи за трафик от Facebook

6
Добави коментар

Facebook rocks!

Social Plugins е сравнително нова инициатива на Facebook, която позволява на собствениците на сайтове да интегрират съдържанието си в рамките социалната мрежа. Казано по-просто, ако вие започнете да използвате тези „приставки” на сайта си, всичко, което правят посетителите ви, ще се отразява на техните профили във Facebook и по този начин ще бъдат споделени и с техните приятели. Т.е. практическа демонстрация на buzz ефекта.

Има няколко „приставки”, които можете да използвате, но две от тях са особено подходящи за блогъри.

1. Like Button

Изглежда Facebook са се влюбили в думичката “Like”, на всяко нещо в сайта има такова линкче, за да покажеш, че го харесваш и да го споделиш на стената си. Но Like Button-ът е нещо много по-интересно от това. Той се поставя на страниците и постовете във вашия блог и когато някой посетител натисне бутончето, че харесва статията ви, това се отразява в профила му.

И ако този посетител не е ваш приятел, то чрез неговото кликване, вие си спечелвате линк от неговата стена, който ще бъде видян от всички негови приятели (които му следят писанията, разбира се). Това е страхотен начин за споделяне на съдържание и осигуряване на нови посетители за вашия блог.

А ако имате и WordPress блог, нещата стават много по-лесни, защото има готов Plugin за тази цел, който можете да инсталирате и задействате за по-малко от 5 минути.

Пример за Like Button можете да видите на края на тази статия.

2. Like Box (за Facebook страници)

Това пък е друг полезен инструмент, предоставен безплатно от Facebook. Той позволява да показвате информация от профила на дадена Facebook страница директно в блога си. Like Box позволява показването на последните публикации на стената на тази страница, както и иконки с хората, които са я харесали. И, разбира се – важният Like линк, който позволява на посетителите на сайта ви да го натискат и да споделят със своите приятели.

Ако все още не сте създавали фейсбук страница, можете да го направите от тук. И след това да започнете да я промотирате с помощта на блога си, инсталирайки създаденият за тази цел WordPress plugin.

А ако пък сайтът ви не е върху WordPress, можете да си направите Like Box тук.

Пример за Like Box, можете да видите отдясно на статията, която четете – там ще видите live feed-а на страницата на INTERNET-PROFITS.NET във Facebook. Ако все още не сте я харесали, надявам се да натиснете малкото бутонче.

***

За разлика от стотиците други „приставки” и „кутийки”, които се борят за място на вашия сайт и за backlink, тези две, предоставени от Facebook, наистина могат да ви донесат истинска полза, като помогнат да споделяте публикуваното от вас съдържание не само с вашите приятели в най-голямата социална мрежа, но и с напълно непознати хора и техните мрежи от приятели.