Как да направиш сватбата си различна

4
Добави коментар
mmariela
mmariela

Как да направиш сватбата си различна

Posted on авг 20, 2010 by Месечка in Сватбата |

Успехът на сватбата много зависи от настроението на булката, младоженеца и гостите. Добавете към празника си цветя и гостите ще се усмихнат. Струва да се отдели внимание на обстановката в ресторанта. Там ще прекарате не един час. Най-добрите флористи споделят своите тайни, които да ти помогнат за най-хубавия ден.

Игра на контрастите

Холандският флорист Гари Лун призовава да се използват ярки цветове. Сватбата е празник, които трябва да предизвиква възторг. Той залага на неочакваните детайли. Например, сред цветята си за украса на масите използвай някакъв вид храна – ядки, дребни плодове (боровинки, ягоди, череши и други), които ще се ползват и като десерт/предястие.

Пръстен от цветя

Един от най-известните руски флористи Владимир Бермяков съветва да сложиш пръстени на салфетките си. Но вместо скуните едноцветни такива, можеш да ги заместиш с кръг от цветя, клонки и подобни. Такова малко украшение е способно да създаде много тържествена атмосфера. Плюс това, може да е спомен от сватбата ти за гостите. Всеки, който е дошъл да сподели твоят ден, когато пристъпи към масата ще се докосне с цветето/клончето и ще усети аромата му. Няма това как да бъде забравено, повярвай.

Нежен облак или воал

Мнението на холандеца Флориан Сейда на празничната маса трябва да сложиш нещо много затрогващо и романтично. На една своя демонстрация  той демострира композиция с бели воали (ленти) и много листчета от рози. Това олицетворява любовта и красотата. И цялата композиция напомня на облак от романтика – направо спуснат на масата.

Записки по цветята

Отново една холандка – Миранда тер Ворде, призовава да се заиграеш с по-първичните елементи на природата, когато планираш сватбата си. Използвай цветя да заместиш табелките с имена на гостите. Това ще помогне да не се махат после тези табелки, а всеки гост ще ги вземе със себе си и ще му остане за спомен. Може те да се закачат на ревера на всеки и по този начин по-лесно да се  запознават гостите ти помежду си. Може така за се завържат много ценни приятелства, а може и да пламнят нови любови. Цветята винаги носят романтика.

Друга идея е, вместо номера за масите да използваш имена на цветя. Например – родителите ви да стоят на маса Роза, любимите ти приятелки на маса Лилия и т.н.

Използвай естествени детайли

Продължаваме със съветите на видни флористи. Някои от тях предлагат да сложиш украса на сватбените чаши, но натурална, тоест с материали от природата. Така, вместо цветя в средата на масите, сложи лилии в чаши, орхидея в чаша с камъчета. Те символизират чистота. Може да добавиш някаква кора или канелени пръчици. Така ще покажеш, че любовта ви е много естествена, вечна и мъдра – както самата природа.

Да обърнеш внимание на всеки гост на самата сватба е почти невъзможно. Затова използвай такива дребни наглд детайли, за да покажеш, че мислиш за всеки един от тях. Мислила си по време на подготовката си. Показваш им, че искаш да им е приятно, да се отпуснат и да се забавляват заедно с вас на вашия ден. Малките детейли и много цветя създават празнично и приповдигнато настроение. Сега ти остава само да приемаш комплиментите от гостите си.