Най-уникалните мостове в света

107
Добави коментар
tristo
tristo

Aug 21st, 2010 by dilyana

Мостът Асториа

Този мост с право се нарежда сред най-удивителните  на Земята. Намира се в щата Орегон в САЩ. Той е с дължина  около 6500 метра и се издига високо, високо над река Колумбия. Това е най-дългият мост в Северна Америка. Архитект на това зрелищно съоръжение е William Bugee, което е завършено през 1966 година.

New River Gorge Bridge

Стоманената конструкция  във формата на арка е с дължина от 920 метра и е разположена в Западна Вирджиния, отново в САЩ. Тя е изградено през 1977 година и се издига на 260 метра над река Ню Ривър. Това е вторият мост по височина в света предназначен за преминаването на обществен транспорт и автомобили.

 

Bayonne Bridge

Представлява огромна и мощна стоманена арка с дължина от 2600 метра. Проектиран е от Густав Линдентал и има за цел да свързва двата американски града – Ню Джърси и Ню Йорк. Напълно е готов  през 1931 година като проектът възлязъл на около 13 млн. долара.

 

Brooklyn Bridge

Както от името му става ясно, той се намира в Ню Йорк и свързва двата оживени квартала в града – Манхатън и Бруклин. В наши дни той представлява истинска туристическа атракция, а изграждането му продължило близо 13 години. През  1983 година бил отворен за движение като общата му дължина е към 1800 метра.

 

Lake Pontchartrain Causeway II

Това са най-дългите мостове в света, които са изградени над вода със своите цели 38 км. Те са построени над  луизианското езеро Пончартрейн в САЩ  и представляват наистина удивителни гледка. След 1969 година оттук свободно можели да преминават автомобили и обществен транспорт.

 

Публикувано в Архитектура | 5 Коментара

Публикувай коментар