Закъснял мензис: “Show me the Money”

63
Добави коментар
nelina70
nelina70

« публикувано на 29-08-2010 @ 1:05 pm »
фотография: Celluloid Fun

Така. Вероятно сте чели, или поне сте чули, че рекламната обществена поръчка, чиято цел е да промотира великолепието на родния ни туризъм е вече свършен факт. Това е чудесно!

Или по-скоро би било чудесно. Ако не бяха изхарчени ужасно много пари за ужасно незадоволителни “кадри”.

Кратка непрофесионална рецензия: клиповете са еднотипни, “монтирани набързо”, неадектватно позиционирали реклами (може би?! – като в песента) и за капак: слабо привлекателни! Приличат на видео монтаж от ранната епоха на Канал 1, когато в паузите между предаванията пускаха Жан-Мишел Жар (който много уважавам) и разни цветя, планини и делтапланеристи, реещи се безцелно в световното небитие.

Къде са проблемите тук?

— мразя “държавните поръчки” и факт(олог)ическото облагодетелстване на Един;
— мразя безцелното отклоняване на финанси, за да може някой передунгел да си направи PR-а или да отбие служебните си задължения пред Главния клатикурник;

Майка му да еба! “Източни пиеси” е вашият филм/клип. Показващ нагледно какво и къде може да браузвате, докато сте в София (разбира се, че рекламите показват цяла България, но манталитетът е… същия). Бюджетът му е нищожен, но посланията – (много)милионни!

И да, знам че не всичко е леки/понякога доста тежки наркотици, нито сбивания, расистки обиди и холокост по улиците на родните ни градове, но… къде по дяволите се разпределят всички тези финансови ресурси?

Задавам въпроси, на които знам отговора! И точно в това е разковничето, което припалва ли, припалва.

България става само за един вид туризъм: собственонародническия!

Където сънародници, съселяни, съграждани ако щеш… заедно разцъкват из страната. Я да събират печати, я за да похарчат пари и да изгорят безоловния на новата си Мазда в иначе чистия въздух около резерватните заграждения на татковината. Което е прекрасно в много аспекти!

Вълнението ми е единствено и само около парите. Мръсните финикийци така са ме покварили, че ми е трудно да дишам, дори в такава прохладна неделя като тази. Обяснете ми… какъв мавзолей ще си построи лайнарът или лайнарите, “заработили” тази крупна сума от (почти) половин милион български (все още необезценени) лева?!