Опаковане на саксии

67
Добави коментар
svejo.bg
svejo.bg

Запазено под (Направи си сам) by Admin on 31-08-2010

Обикновените и на вид непривлекателните саксии могат да се превърнат в произведение на изкуството само с помощта на малко декоративна хартия. А ако добавите и панделка, вече имате един красив подарък. Опаковането на саксия с хартия предпазва от протичане, но пък съществува риск от прекалено овлажняване на почвата и изгниване на корените, което пък от своя страна може да предизвика увреждания по растението. Затова е важно да знаете как правилно да опаковате саксията, така че хем да не лишите цветето от необходимите му условия, хем да си осигурите красива декорация за дома.

От какво се нуждаете:

линия
ножици
дървено колче

Инструкции:

1. Измерете височината на саксията от горния до долния ръб. Умножете този размер по три. Изрежете от хартията квадрат със страна, равна на този резултат.

2. Подгънете хартията от всички страни с около 2-3 см. Задръжте за няколко секунди, за да се оформи добре ръбът.

3. Разгънете хартията на равна повърхност. Сложете саксията в центъра и сгънете от всички страни.

4. Повдигнете хартията от двете срещуположни страни на саксията и подпъхнете ръбчетата навътре, като издърпвате към центъра намачканата хартия и се стремите да оставите ъгълчетата да стърчат навън. Направете същото и с другите две страни. Четирите ъгъла трябва да стърчат над саксията.

5. Забодете колчето в почвата близо до ръба на саксията като се стремите да го центрирате спрямо сгънатите ръбове на хартията. Промушете го през хартията и го забийте в почвата.

6. Увийте парче панделка (широка 3-5 см) около саксията и вържете краищата й около стърчащото колче – по този начин ще закрепите хартията към саксията. За да скриете възела, поставете върху него панделка, предварително оформена от друго парче от същата лента.

7. Направете няколко дупки на долната страна на хартията. Сложете растението върху чинийка или дренажен съд, за да се събира там излишната вода, която се оттича през хартията.

   

Прочети