Най-доходоносните актьори в Холивуд!

8
Добави коментар
kocet
kocet

Най-доходоносният актьор в САЩ за последните пет години е Шая Лабьоф. Всеки похарчен за звездата от „Трансформърс“ долар носи…

Най-доходоносният актьор в САЩ за последните пет години е Шая Лабьоф, сочи класацията на „Форбс“. Всеки похарчен за звездата от „Трансформърс“ и „Индиана Джонс 4“  долар носи средно по 81 долара печалба.

За да съставят списъка, специалисти от списанието са взели 36 холивудски топ актьори и са изчислили колко за последните пет години са спечелили филмите с тяхно участие в сравнение със сумите, получени от тях за участието им.

В класацията Шая Лабьоф е следван от Ан Хатауей, която е донесла 6400% печалба на студиото. Това е станало възможно благодарение на участието на актрисата във филма на Тим Бъртън „Алиса в страната на чудесата“, който спечели над един милиард долара.

Принос за успеха на Хатауей има и филмът „Булчински войни“, спечелил 115 милиона долара при бюджет от 30 милиона.

Третото място се заема от Даниел Радклиф с резултат от 41 долара печалба от всеки вложен в него долар.   В петицата са и Робърт Дауни-младши (33 долара) и Кейт Бланшет (27 долара).

Бланшет се изкачва на петата позиция благодарение на участието си във филмите „Странният случай с Бенджамин Бътън“ и „Робин Худ“. Последният спечели 310 милиона долара въпреки вялия старт.

NEWSru припомня, че неотдавна „Форбс“ посочи Сандра Бълок за най-високоплатената актриса в Холивуд. Тя е спечелила 56 милиона долара само от два филма – романтичната комедия „Предложението“ и драмата „Невидима страна“.

Топ 10 на най-доходоносните актьори в Холивуд:

1. Шая Лабьоф 2. Ан Хатауей 3. Даниел Радклиф 4. Робърт Дауни-младши 5. Кейт Бланшет 6. Дженифър Анистън 7. Мерил Стрийп 8. Джони Деп 9. Никълъс Кейдж 10. Сара Джесика Паркър.

31/08/2010