Измерване на влиянието в социалните медии

4
Добави коментар
ivelina.atanasova
ivelina.atanasova

NewTrend.bg, 02.09.2010г. – comScore придобиха Nedstat, а Alterian разширяват портфолиото си с Intrepid – продукт, който измерва бранд-ефективността на социалните мрежи.

Вчера бяха обявени две от най-важните сделки в областта на маркетинговите проучвания и социалните медии – ComScore придоби холандската агенция за маркетингови проучвания и анализи Nedstat, за сумата от 36,7 млн. долара, а Alterian купиха английския  Intrepid  – не се разкриват подробности за сделката.

Nedstat е онлайн инструмент, който проследява и измерва публикуваната информация и трафик на хиляди сайтове. Според ComScore целта на сделката е да се подпомогне европейската експанзия на компанията и усилията й да наложи своята „Унифицирана платформа за маркетингвои проучвания“.

В същото време Alterian придобиха онлайн системата за маркетингови проучвания и анализи на социалните медии Intrepid, в опитите си да затвърди своите позиции на платформа за измерване и анализ на социалните медии върху имиджа на марката.

Дейвид Eldridge, изпълнителният директор на Alterian, заяви: „Добавянето на Intrepid към продуктовия портфейл на Alterian дава възможност на нашите клиенти и партньори да получат достъп до един изключително професионален екип от специалисти, с опит в областта на маркетинговите проучвания и анализа на социалните медии.“

“ Intrepid ще затвърди лидерските ни позиции в областта на маркетинга за социалните медии, един от най-бързо развиващите се браншове в момента, защото ние следим пазара и бихме желали да предложим на нашите клиенти нови възможности и канали за диалог с техните клиенти.“