Аитутаки – най-романтичният остров от архипелага Кук (Aitutaki)

49
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

   Аитутаки (Aitutaki) е един от красивите южни острови на архипелага Кук, разположени край Нова Зеландия. Общият им брой е 15, като Аитутаки се нарежда на второ място по гъстота на населението със своите 2500 души. Тук е изградено малко летище, до което има редовни ежедневни полети от главният остров Раротонга (Rarotonga).

Този приказен остров е едно от местата, които трябва да посетите през живота си. Ще останете впечатлени от невероятната култура, девствените плажове, кристално чистите лагуни и милите гостоприемни островитяни. 

През 1989 г. на тази непозната земя стъпва английския мореплавател капитан Блайк със своя кораб „Баунти“. Тогава за пръв път местното население, съставено изцяло от полинезийци, се среща с европейци. Три години по-късно капитанът отново акостира на Аитатуки, а историите му преписват разпространението на папаята по тези географски ширини. 

Класическата очарователна гледка на снежнобели пясъци с тюркоазени плитки води и тропически палмови дървета не изчерпва описанието за това вълшебно кътче. Той е много повече от екзотична природа, защото спокойният ритъм на живот на местното население допълва картинката. Въпреки големият поток от посетители природата на Аитутаки остава непокътната и създава чувството за абсолютен рай и хармония. Няма ги познатите и известни хотелски вериги, а само няколко невисоки хотелчета и ресторанти. Има и една стара църква Арутанга, която не бива да пропуснете да посетите.  

Нощният живот на Аитутаки също не е за изпускане. За повечето гости се организират големи шведски маси с приятни напитки докато се наслаждават на кръшните движения на известните местни танцьорки. За любителите на кулинарните специалитети е задължително да опитат от суровата риба, полята с кокосово мляко. 

Острова е заобиколен от бариерен риф, който очертава уникална лагуна с прозрачни води подходяща за упражняване на почти всякакви водни спортове. 

Аитутаки е известен като най-романтичния остров сред 15-те в архипелага Кук и тук постоянно се сключват сватбени церемонии на самия бряг. Стъпили веднъж на това приказно място няма да искате никога да се върнете у дома. Усамотени плажове,, гмуркане в девствените лагуни и романтични бунгала, от които се открива наистина спираща дъха гледка ще ви остави един незабравим спомен за цял живот. Със сигурност това е едно от най-добрите места с ненадмината природна красота, романтика и спокойствие, което предоставя умиротворение на духа и тялото далеч от натиска на външния свят.

Hobyto.com