Вълшебният бял чай

2
Добави коментар
mivanova29
mivanova29

Бял чай има вече и в нашите масови магазини. Продава се дори с марката на „Биопрограма”, освен с чуждата Twining’s. Всъщност чаят си е чай, в два основни вида – китайски и индийски. 
За откриването на китайския легендата е,че по това време имало един император, който обичал да пие топла вода и както веднъж си седял и си пиел вода под едно дръвче, паднал лист от него и водата станала толкова приятна, толкова ароматна… Нататък е ясно…
Сега чаени плантации има в около 50 страни и навсякъде,с изключение на Русия и Япония, продължават да го берат ръчно. Най-ценните видове чай се берат с ръкавици, а берачите не бива да пушат, да ядат ястия с подправки, да се парфюмират, освен това трябва да се къпят всеки ден, за да не поемат чаените листенца каквато и да е чужда миризма!Различните видове бял чай не преминават през механично преработване, или ферментация (както други видове). Те само се сушат и така запазват по-голямата част от химическите вещества и витамините на свежия чай. Произвеждат се само от пъпката и най-горните листенца на чаения храст. Отварата от белия чай е почти безцветна и се смята, че е питие за ценители. 
От древни времена се знае, че чаят е целебна напитка и най-новите изследвания го потвърждават. Например: премахва умората и стимулира умствената дейност, естествен антиоксидант е, полезен е и за зъбите, ефикасно средство е за оказване на първа помощ при отравяне, понижава нивото на холестерола, повишава наблюдателността и концентрацията.Козметичната индустрия също е открила качествата, а сигурно и екзотиката дори на самото название „ бял чай”. 
Екстракт от бял чай и анасон използват против целулит и за намаляване на обиколката на ханша и бедрата. За еластичност на кожата и против бръчици употребяват съставки от соеви кълнове и екстракт от бял чай, освежаващ тоник правят с алое и извлек от белия чай. „ Булгари” пусна парфюм с основа бял чай.Стана дума, че „Биопрограма” продава бял чай. Цената му е 5 лева за 30 грама, а този на „Теекане” няма и 3 лева за 25 грама.Между другото, самият Шон Конъри е подписал договор с „Теекане” за реклама на чая от тази марка. Получил е очевидно достатъчно много, за да замени мартинито на Джеймс Бонд, с което го помним от едно време със здравословната напитка.

Когато си на 20 години, грижата за фигурата се изчерпва само с редовни тренировки и сякаш всичко става с магическа пръчица.Не така обаче стоят нещата, когато влезеш в категорията 30+.На тази възраст кожата започва да произвежда все по-малко колаген, отпуска се, а мастните клетки се разширяват със скоростта на светлината.Влияние на тези процеси оказват бременността, хормоналните изменения ииии…нека да си го кажем, мързелът.Понеже животът не свършва на 30, даже според нас тогава започва, не трябва да потъвате в самосъжаление, а да вземете всички необходими мерки за поддържане на фигурата във форма. Козметичната индустрия е  открила, че комбинацията между екстракт от бял чай и анасон помага за намаляването на обиколката на ханша и бедрата.„Комплексът помага за намалява мастните натрупвания в клетките и предпазва от повторно натрупване на мазнини в тях“, обясняват специалистите от Нивеа.Освен това комбинацията „бял чай-анасон“ активира клетъчния метаболизъм и повишава производството на колаген в кожата.Въпреки всичко не разчитайте само на козметичните средства. Когато комбинирате всички възможни мерки за ограничаване на целулита и развалянето на фигурата, резултатите няма как да закъснеят.