Последен роден писък: Баба ти, че и дядото ти с татус!

5
Добави коментар
dimonata88
dimonata88

Нова мания превзема хората в зряла възраст. Масово мъже и жени между 40 и 60 години си правят татуировки…

Нова мания превзема хората в зряла възраст. Масово мъже и жени между 40 и 60 години си правят татуировки. Това отчитат специалистите в бранша.

30-годишната Таня Кънева има собствено татус студио в Пловдив. В него младите хора, които си падат по татуировките могат да изберат най-подходящата за тях. В последно време обаче тя забелязва че възрастовата граница на нейните клиенти се увеличава.

„Напоследък наблюдавам една тенденция на хора от 40 до 60-65 години, които идват и искат да им направя постоянен татус“, каза пред Dnes.bg младата специалистка.

Тя отдава тази тендеция на това, че все повече хора са започнали да пътуват в чужбина, където да си сложиш татуировка на 60 години не е нещо необичайно и хората не се притесняват от това какво ще си помислят другите.

„Онзи ден влезе една жена, която на външен вид изглеждаше на около 45 години, а всъщност се оказа на 62. Внукът й, който е тийнейджър, я беше довел да си направи татуировка“, споделя Таня.

Специалиската има обяснение защо хората на 40 и 60 години чак сега тръгват да си правят татуси.

„Когато те са били на 20, темата татуировка е била абсолютно табу. Те дори да са имали желание, е било забранено да се говори затова и татуси са правени само в затворите“, казва тя.

Според нея по-консерванитните хора още смятат, че татусите са само за затворници, но хубавото е, че повечето българи вече виждат в това изкуство.

„Напоследък идват и клиенти, които покриват белези с татуировки. Това също е една нова вълна, която се наблюдава“, казва Таня Кънева.

И допълва: „Вместо хората да правят други коригиращи операции, които понякога са невъзможни, татуировката е един интересен и любопитен начин да покрият белега“.

От всичко казано до тук става ясно, че в днешно време никак не е срамно баба ти да си направи татус и да излезеш на по бира с нея.

dnes.bg

12/09/2010